תחום השיניים כולל בתוכו מגוון רחב של מקצועות. בכדי לנהל מרפאה שיניים לא מספיק רופא שיניים – המרפאה מתנהלת על פי רוב עם מזכירה רפואית שיודעת כיצד להכווין את הלקוחות להמשך הטיפולים, סייעת שיניים שמסייעת לרופא השיניים במהלך עבודתו, רופא שיניים שמבצע את ההליכים הטיפוליים והשיננית שתפקידה להוות כלי מונע להיווצרות בעיות שיניים. בכל מערכת זו ניתן למנות גם את טכנאי השיניים שמסייע בשחזורים ועובד במעבדה בטכניקות שונות לחידוש ושיקום חלל הפה.
מה צריך ללמוד בכדי לעסוק במקצועות השיניים?
כל מקצוע בתחום השיניים כולל סוג אחר של לימודים. בכדי להיות רופא שיניים נדרשת הכשרה מלאה הכוללת תואר ראשון ברפואת שיניים. לימודים אלו מתקיימים לאורך זמן באוניברסיטאות ברחבי הארץ. כמו כן בכדי לעסוק בתחום סייעת השיניים, שיננית, טכנאי שיניים או מזכירה רפואית – נדרשת הסמכה מקצועית הבאה לידי ביטוי באמצעות קורס מקצועי המעניק בתומו תעודת הכשרה. לימודים אלו ניתן לגשת במסגרת בתי ספר פרטיים, מכללות וכן יחידות לימודי חוץ של אוניברסיטאות.
מה לומדים למקצועות השיננות?
כל בעל מקצוע בתחום לומד תחומים אחרים, בהיקף שונה ובהעמקה שונה. כך למשל מזכירה רפואית לא צריכה ללמוד את כל כולו של הליך הניתוח והכירוגיה אך כן צריכה להיות מודעות להליכים רפואיים בכדי שתוכל במהלך תפקידה להמשיך ולתאם תורים וטיפולים ללקוח. כחלק מנושאי הלימוד המשותפים ללומדי מקצועות השיננות ניתן למנות – תחומי הכימיה והביולוגיה, אנטומיה, פרותטיקה, רפואת שיניים והפה, השתלות שיניים, פדודנטיה, רנטגן, בריאות הפה, הופעה של עששת ועוד.
אופציות תעסוקה למקצועות השיננות
אופציות התעסוקה בתחום רבות ובין אם מדובר ברופא שיניים, במזכירה רפואית, בטכנאי שיניים או בסייעת – ניתן להשתלב בבתי החולים וקופות החולים הציבוריות, במרפאות פרטיות, במתן שירותים רפואיים לקהילה ולזולת, בתחום של מעבדות רפואיות, כמחנכים ומרצים אורחים בבתי ספר לילדים (הסברים עבור צחצוח נכון של השיניים וכו´).