תחום העיתונאות תמיד יהווה מוקד משיכה עבור קהל יעד מסוים בישראל. בין אם מדובר בחלק נכבד מהאוכלוסייה ובין אם מדובר בחלק מצומצם, הקסם שבעבודתו של עיתונאי עדין לא התפוגג מהאוויר. לימודי עיתונאות בישראל ניתן לעשות במסגרת תואר ראשון בתקשורת עם התמחות בעיתונאות או לקחת לימודי תעודה וקורסים כמו קורס צילום תיעודי או קורס עיתונאות שמסייעים להעשיר ולהכווין את התלמיד למקצוע חלומותיו.
עולם הולך ומתפתח – תעסוקה מובטחת
אמצעי התקשורת התפתחו מאוד בשנים האחרונות והולכים ומתגברים ככל שהזמן חולף. למרות שמקצועו של עיתונאי מוכר לרוב בעיתונאות המודפסת כפי שאנו נוהגים לקרוא בסופי שבוע ובמהלכו בעיתונים המובילים – מעריב, ידיעות אחרונות והארץ, המקצוע עשה הסבה משמעותית בשנים האחרונות ועיתונאי יכול לעבוד בימינו גם עבור אתר אינטרנט שמתמקצע בחדשות כמו Ynet. מכיוון שעולם התקשורת דינאמי מאוד ומתפתח אופציות התעסוקה מתרחבות ככל שהשנים חולפות עבור עיתונאים עתידיים – עיתונות מודפסת, אינטרנט, טלוויזיה ועוד.
לימודים שמשפיעים
מקצוע העיתונות ולימודיו הם מהמרתקים שיש עבור אוהבי הפוליטיקה, העיתונות והכרת העולם והארץ. מלבד הלימודים המרתקים שמרחיבים עד מאוד את צורת החשיבה והידע הכללי והטכנולוגי, מדובר גם בלימודים לקראת מקצוע חשוב מאוד מבחינה אידיאולוגית. לא מעט עיתונאים הפכו להיות פוליטיקאים מובילים שהשפיעו על החלטות חשובות בניהול המדינה. לעיתונאים בפועל יש השפעה לא פחותה על דעת הקהל מאשר הפוליטיקאים עצמם, העיתונאים מביאים סיפורים, חדשות ואירועים לידיעתם של ההמונים ומביאים נושאים חשובים על פרק היום.
איך לומדים עיתונאות?
עיתונאים רבים התקדמו בקריירת העיתונות באופן עצמאי ואודות כישרון הכתיבה הגדול שלהם. עם זאת, לימודים אף פעם לא יכולים להזיק ובעקבות הדרישה הגדולה למקצוע ומיעוט מקומות העבודה תואר בתחום יכול להוות אך ורק יתרון על המתחרים. לימודי עיתונאות ניתן ללמוד במסגרת תואר ראשון בתקשורת בהתמחות עיתונאות. כמו כן במסגרת לימודי תעודה וקורסים ניתן לרכוש ידע בסיסי בתחומי העיתונות. חשוב לוודא כי תחשפו במהלך לימודיכם לנושאים בכתיבה, עריכה, היסטוריית העיתונות, תקשורת שיווקית, יחסי ציבור, עיצוב גרפי, שיווק, אמצעי התקשורת ועוד.
,