מהותו של עסק היא להפיק תוכנית כלכלית ולהרוויח בה. הדירקטור הוא הקברניט של כל התהליכים הפיננסיים בתוך העסק ומהעסק כלפי גורמים חיצוניים, ועל כן חייב להיות לו ידע פיננסי רלוונטי.
האתגרים העומדים בפני ראשי הפירמידה בעסק רק הולכים ומתרבים, כתוצאה מהתפתחויות וחידושים, התמודדויות מסוגים שונים ועוד. מנהל העומד בראש ארגון חייב לדעת מה יד ימין עושה מול יד שמאל, ולכן דרוש לו ידע נרחב בכל התחומים בהם עוסק הארגון, ובמיוחד בתחום הפיננסי , שמטרתו לצמוח ולהתפתח תמיד מעלה. את האישורים להחלטות הפיננסיות הדירקטוריון בעצמו מעניק, אולם ישנם דירקטורים ש"צמחו" מתוך ידע שונה, ועדיין זקוקים לחידוד האינפורמציה הבסיסית הנדרשת לניהול פיננסי שוטף ויעיל.
מהן מטרות קורס דירקטור פיננסי?
הקורס יקנה כלים תיאורטיים ויישומיים בהליכי קבלת החלטות בתחום הפיננסי – רבתי, וזה כולל החלטות המתקשרות להליכים פנים – ארגוניים, או להליכים שמתקשרים עם הארגון ועם כל מה שסביבו. תוך כדי הקורס, המשתתפים ירכשו ראיה עסקית נרחבת לניהול עסקי פיננסי יעיל. הנושאים בקורס יכולים להשתנות בהתאם לאינטרפרטציה שבה הם יעסקו (פיננסי – ניהולי כללי, ניהול מו"מ פיננסי, פיננסי – משפטי וכן הלאה).
מהם נושאי הלימוד בקורס דירקטור פיננסי?
נושאי הלימוד יוכלו להיות בין השאר (תלוי במוסד הלימודים המלמד): קבלת החלטות בכלל ובתחום הפיננסי בפרט, שיטות דיווח נתונים פיננסיים, הצגת המידע הפיננסי, יחסי נזילות – בדיקת שוטף ומהיר, יחסי איתנות, יחסי רווחיות, מדדים ליעילות תפעולית, השוואה לדו"חות אחרים, מדיניות חשבונאית, הרכב משתתפים מלא, אסטרטגיות עסקיות, ביצוע ותקציב, תחזיות מעודכנות, ביקורת – סוגיות שונות והתמודדות, הכנת דירקטורים לקראת ישיבה ועוד. הידע התיאורטי יכול להיות מיושם גם באופן מעשי תוך התנסויות חוויתיות וסימולציות לצורך הטמעת החומר הנלמד.
מי הוא קהל המשתתפים בקורס דירקטור פיננסי?
אל הקורס יוכלו להצטרף מנהלים מכל הדרגים אשר מעוניינים להרחיב את הידע המקצועי - ניהולי במישור הפיננסי של הארגון, לאלו המועמדים לתפקידי ניהול שונים, למועמדים לתפקידי דירקטוריון ולאלו הנמצאים בדירקטוריון ומעוניינים לחדד את הידע בתחום הפיננסי. במקרים שונים, מוסד הלימודים ישמור לעצמו את הזכות לראיין את המועמדים לקורס ולשנות את תנאי הקבלה אליו.