רכישה של השכלה גבוהה היא משימה לא פשוטה, אולם מדובר בפעולה שיש לה השלכות רבות על העתיד. הרבה מועמדים מתלבטים בשאלות כגון מה ללמוד, היכן ללמוד ומה עושים עם זה אחר כך
כבר מגיל צעיר אנו מתחנכים על העיקרון לפיו על מנת להצליח בחיים יש לרכוש השכלה מתאימה. באופן עקרוני, אם נבדוק את שוק העבודה בישראל נמצא שרוב העבודות המבוקשות והמתגמלות ביותר דורשות איזושהי הכשרה או השכלה אקדמית גבוהה. שוק העבודה עובד על עקרון פשוט לפיו אנשים בעלי הכשרה רלוונטית המעניקה להם ידע ומיומנות בתחומים ספציפיים, הם אנשים מבוקשים יותר בשוק העבודה כמו גם מתוגמלים יותר. יש הבדל בין תואר ראשון לבין תעודת הכשרה מקצועית בעיקר באופן בו היא מעידה על האדם המחזיק בו.
איך בוחרים לימודי השכלה גבוהה?
ההחלטה מה ללמוד היא אולי אחת ההחלטות החשובות ביותר בחייו של אדם צעיר. לעיתים זה בלתי נתפס איך בגיל כל כך צעיר אנו צריכים להחליט החלטה כל כך חשובה ומרחיקת לכת. התואר שאנו בוחרים ללמוד משפיע בדרך כלל במידה ניכרת על מקצוע שנבחר בחיים ועל תחום העבודה שלנו. את ההחלטה מה ללמוד יש לעשות לאחר מחשבה מעמיקה ובדיקה יסודית של כל האפשרויות העומדות בפנינו, והכי חשוב לא להתפשר ולא להמר על משהו שאתם לא בטוחים לגביו. כל זה לא אומר שלא חשוב לנסות ולהתנסות, אולם ברגע שהגעתם למסקנה מה אתם מעוניינים ללמוד, מומלץ ללכת על בכל הכוח.
השכלה גבוהה עם מטרה
הלימודים לתואר ראשון הם לימודים קשים ותובעניים מהרבה בחינות. מדובר בהשקעה של זמן, מאמץ ובהוצאה כלכלית לא קטנה, בעיקר אם בחרתם ללמוד במכללה פרטית. מהסיבה הזאת הרבה אנשים מעוניינים לראות פרי לעמלם בתום הלימודים. לכן, אם אתם שמים לכם למטרה למצוא עבודה מתגמלת או לפתח קריירה איכותית בתום הלימודים כדאי מאוד לבחור בתחום לימודים פרקטי אשר מעניק לכם אפשרויות תעסוקה רבות ככל שאפשר בתום הלימודים.
איך רוכשים השכלה גבוהה
על מנת להירשם ללימודים ולרכוש תואר ראשון באחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל יש לעמוד מספר קריטריונים לקבלה ללימודים. תנאי הקבלה משתנים בהתאם למוסד הלימודים ובהתאם למסלול הלימודים המבוקש, כאשר גם בתחום זה יש עניין של היצע וביקוש. מסלולי הלימוד המבוקשים ביותר, במוסדות ההשכלה הנחשבים ביותר, מציבים את תנאי הקבלה המחמירים ביותר ולהיפך. בכל מקרה רוב מוסדות הלימוד לתואר ראשון מבקשים ממוצע של תעודת הבגרות וציון פסיכומטרי על מנת לחשב את סיכויי הקבלה.