בעלי כישרון באמנות חזותית ואלו הרוצים לעסוק בתחום המדיה הויזואלית פונים ללימודי גרפיקה, הכוללים שיטות רבות מאוד הנוגעות לתחום הויזואלי, ועדיין ממשיכות להתעדכן ולהתפתח מדי שנה
את העיצוב הגרפי פוגשים בכל מקום. כל אדם שחי באזור עירוני או בלתי עירוני סופג מהעיצוב של אריזות מוצרי מאכל ושתיה המגיעות לביתו, מתמונות ומפוסטרים תלויים על הקיר, מסרטים, פרסומות וכל סוגי המדיה שיכולות להכנס במסך דיגיטאלי, במכשיר הטלפון הסלולאר שלו, ואפילו בבגדים שהוא עוטה. מדובר בעיצוב חזותי, אשר ממחיש רעיונות אמנותיים יצירתיים ובעלי ביטוי בחפצים, על המסכים ובדברים רבים הקיימים בסביבה שהאדם יצר. ועל מנת להפיק את אותו עיצוב גרפי, יש צורך לעבור לימודי הכשרה שונים שמערבים טכניקות והתמחויות שנלמדו מן היסוד.
מה זה גרפיקה?
גרפיקה משלבת בין תמונה לטקסט, היא המפגש שבין העיניים לחומר. הגרפיקה יכולה להתבטא באיור ובציור (ידניים או מעובדים במחשב), באנימציה, בעיצוב ממשקי מחשב וטלויזיה, בעיצוב אריזות למוצרים, בעיצוב אתרים, בטקסט המודפס – ספרים, מגזינים, עלונים, עיתונים, באנימציה, בפרסומות שונות, בוידאו ובשילוט ועוד, והגרפיקה אפילו תורמת בעיצוב תלת ממדי ובתכנון מוצרים בשביל לשפר אותם על פי חוות דעת של הקהל ועוד.
מה צריך ללמוד מי שעוסק בגרפיקה?
אם עד לפני המצאת המחשב הכלי העיקרי של הגרפיקאי היה העפרון והסרגל, הרי שכיום הכול (כמעט) מתבצע על גבי צג המחשב. "גרפיקה" היא מילה כוללת לכל הקורסים העוסקים בה, והם יכולים להיות למשל פריהנד (תוכנת עיצוב גרפי "ישנה" שאפשר לומר שהודחה מכס המלוכה על ידי תוכנת הפוטושופ שמטפלת באובייקטים דו ותלת ממדיים "מפוקסלים" על ידי עיצוב שונה וריטוש תמונה), אילוסטרייטור – תוכנת גרפיקה וקטורית, אינדיזיין – תוכנת עימוד לספרים, עיתונים ועוד, Core IDRAW, GIMP, Paint Shop Pro, ויש מי שלומד את כל "חבילת" הגרפיקה במקום אחד, והופך להיות Web Designer (מעצב ווב).
איך אפשר להתקבל מהקורס ישר לעבודה?
קורסי גרפיקה אינם רק תיאורטיים ומקנים את הכלים הבסיסיים והמתקדמים הדרושים לעבודה במשרד לגרפיקה, אלא בעיקר מכשירים את הלומדים בסגנונות לימוד שונים תוך התנסות עצמית בתוכנות – בין אם בשיעורי בית או בכיתה, על מנת ליצור זכרון לימודי בסיסי להטמעת החומר שנלמד ובנוסף, על מנת ליצור תיק עבודות שישמש את הלומדים בהמשך לצורך ראיונות עבודה בהמשך.