הדרכת ג´ודו היא ההמשך הטבעי לבעלי ידע בג´ודו להתקדם ולהוביל לוחמים אחרים. הג´ודו הוא כלי איכותי וחינוכי שיכול לתרום רבות הן למדריך והן ללומדים תוך שימוש בעקרונות הספורטיביים של השיטה
ג´ודו היא אומנות לחימה הנקראת גם "הדרך הרכה". מדובר באחת מארבע ההיאבקויות העיקריות המתורגלות כיום בעולם. למרות שנהוג לייחס לאמנויות לחימה אשר הגיעו מן המזרח אורך חיים ארוך יחסית, כאן מדובר בספורט שקיים משנת 1882 ונוצר על ידי ג´יגורו קאנו בן ה – 22, שבסך הכול חיפש אפשרות להתחזק ולתת מענה להטרדות של בני גילו החזקים ממנו. מאז ועד להיום עבר הג´ודו מספר גלגולים, עד להכנסתו ב – 1964 למשחקים האולימפיים ולמכבייה. ב – 1965 הוקמה ההתאחדות הישראלית לג´ודו, וקורס המדריכים הראשון בג´ודו התקיים בשנת 1968. כיום, ענף הג´ודו קוצר בארץ ובעולם הצלחות רבות בזכות מאמנים מוכשרים.
מי יכול להתקבל ללמוד בקורס מדריכי ג´ודו?
על שורות המדריכים בג´ודו בדרך כלל מתקבל מי שאין לו עבר פלילי (ולעתים נדרש להביא גם "תעודת יושר" מידי המשטרה), אישור רופא אשר מראה על מצב תקין באופן בריאותי, וכן המועמדים נדרשים להיות מעל לגיל 16 (על פי חוק הספורט), להיות בעלי דרגת חגורה כחולה ומעלה בג´ודו, לעבור ראיון אישי וכן מבחן מעשי של טכניקות הגו´דו על פי רמת הידע והמיומנות של המועמד.
מהן מטרות קורס מדריכי ג´ודו?
הקורס יכשיר את הלומדים בו להדריך באופן מקצועי ועל פי תקנות חוק הספורט להדרכת ג´ודו. הלומדים יוכלו ללמוד טכניקות אישיות לג´ודו וקבוצתיות – לתרגל את החומר הידוע וגם פירוק התנועה לגורמים, הקניית התנהגות ספורטיבית וחינוכית באמצעות ספורט הג´ודו, הקניית תיאוריות ומתודיקות להדרכה בג´ודו, שיפור יכולת הארגון של המדריך והשמת דגש על חוש המנהיגות.
מהם נושאי הלימוד בקורס מדריכי ג´ודו?
נושאי הלימוד מתחלקים לנושאים תיאורטיים, המיושמים באופן מעשי בשטח. בין השאר לומדים על היסטוריית הג´ודו, אנטומיה, פיזיולוגיה, תורת האימון – בניית תוכנית אימון, אימון לילדים, פסיכולוגיה, דמותו של המדריך באומנויות הלחימה, דרישות הידע בין כל הדרגות השונות באומנויות לחימה, התפתחות שיטות שונות, התמודדות עם פציעות שונות והגשת עזרה ראשונה, אתיקה מקצועית, חוק הספורט, חוקה וארגון ליגות, תחרויות עיוניות ומעשיות.