התמורה שרפואת המזרח מביאה עימה אינה דבר נצפה, ולכן קשה להעריך את תועלתה, מול הרפואה המערבית שמתקנת דברים בדיעבד. השילוב בין השתיים הוא המרכיב המנצח בבריאות האדם
הרפואה המערבית מושתת על טיפול בסימפטומים קיימים, כלומר כאשר נוצרה בעיה מסוימת בגוף, הוא יאותת לנו באמצעים שונים – כאב ראש ומיגרנה, בלוטת לימפה נפוחה, טעם מר באופן קבוע בפה ועוד. הטיפול של הרפואה המערבית מעניק תגובה לעניין קיים, מול רפואת המזרח הרחוק שמנסה לפתור את הבעיה משורשה ואפילו לסייע במניעה שלה מלכתחילה. היום במוסדות הרפואיים הממשלתיים (המסורתיים – על פי אסכולת הרפואה המערבית) מבינים, ששילוב בין שני סוגי הרפואות עשוי להביא למזור אפקטיבי יותר אצל החולה.
שיתוף פעולה פורה ובריא
לימודי רפואה מערבית נועדו בשביל ליצור דיאלוג משותף בין אנשי רפואת המזרח הרחוק ובין אנשי הרפואה המערבית. שיתוף פעולה זה עשוי להניב תוצאות טובות יותר לבריאותם של המטופלים, במיוחד כאשר אותו מטופל נשלח מרופא המשפחה שלו אל המטפל האלטרנטיבי לטיפול משלים. ביחד, יוכלו להבין את המקור לבעיה אצל המטופל ולרקוח לו את דרך הטיפול הטובה ביותר עבורו לפי מיטב הידע והניסיון שלהם.
ככל שהידע מתרחב, צוברים יתרון
שיתוף הפעולה שבין רפואת המערב למזרח יכולה להביא לתובנות חדשות – לדוגמה תופעות בריאותיות של מטופלים ובעיות בריאותיות מורכבות שקשות לטיפול במסגרת הקיימת. ככל שארגז הכלים של המטפל מתמלא בכלים מגוונים ושונים – להבין, להעניק תשובות מדעיות מוכחות, לזרז הליכי שיקום בריאותי. כשרופא המשפחה מבחין כי עומדת מולו בעיה שאינו יודע מהיכן להתחיל לחקור את הבעיה, או שכל האבחונים אינם מביאים לקצה הפתרון, יכול להיות שנדרש אבחון נוסף ממטפל אלטרנטיבי, שמצוי במעגלי טיפול אחרים.
אילו תכנים משולבים במגמת רפואה מערבית?
התכנים המשולבים כוללים לימודי ביולוגיה – עד לרמת התא (מיקרוביולוגיה), פיזיולוגיה, פתולוגיה ואבחון מחלות על פי הרפואה המערבית, פסיכופתולוגיה, אמצעי דימות, בדיקות מעבדה – מה הן אומרות? מרכיבים כימיים בגוף האדם ותהליכים כימיים, מחלות תורשתיות, מחלות, הורמונים – מקורותיהם ותרומתם ועוד. הידע התיאורטי ברפואה המערבית ייושם וישולב עם הידע הקיים בתחום הרפואה האלטרנטיבית.