פקידי בנק מהווים חלק חשוב בתפעולו ותפקודו של בנק תקין. מה נדרש בכדי להיות פקיד בנק? האם צריך לעבור קורס מקצועי? הכשרה כלשהי? תשובות לשאלות אלו ועוד במאמר הבא
פקיד בנק מוכר לכולנו כאדם הנאמן שיושב ועונה על כל שאלותינו הקשורות לתפעול חשבון הבנק שלנו. פקידי בנק נותנים שירות ללקוחות הבנק המדובר. באחריותו של פקיד בנק לתת מידע מלא על פרטי חשבון הבנק, על הלוואות, על קבלת אשראי לפרטיים ועסקיים, על ביצוע שינויים והעברות בבנק, על צ´קים, משיכה, גבייה, עמלות ועוד. הידע הנדרש מפקיד בנק הוא נרחב ועל כן הוא נדרש לעבור לימודים או הכשרה מסוימת לפני השמתו בתפקיד.
מי הוא קהל היעד של תפקיד פקיד בנק?
פקיד בנק נדרש להיות עם תעודת בגרות מלאה, כלומר 12 שנות לימוד, לעבור ראיון אישי וכן לעבור שורה של מבחנים בבנק המדובר בכדי לראות האם הוא מתאים לעבודה והאם עובר את תנאי הסף. העבודה היא דיי משרדית באופייה – היא מתקיימת בשעות הבוקר ועד הערב, נדרשת סבלנות גדולה ללקוחות ותקשורת בינאישית טובה. עבודה מול מחשב היא רבה ועל כן נדרש פקיד בנק להתמצא בתפעול מחשב. גישה כלכלית גם היא נדרשת לפקיד בנק ויכולת הקשבה ללקוחות ולצרכיהם.
|
|
פקיד בנק חייב להיות עם שליטה טובה במחשבים |
|
|
אופציות תעסוקה לפקידי בנק
פקידי בנק, מן הסתם, עובדים בבנקים הגדולים המובילים בישראל כגון: דיסקונט, לאומי, הפועלים, מזרחי טפחות ועוד. המשכורות אינם גבוהות בתחילת הדרך אך עם השנים והוותק עולות המשכורות בהתאם, כמו כן ניתן להתחיל כפקיד בנק פשוט ולסיים את העבודה במשרות בכירות אודות לתושייה ולהתפתחות מקצועית. לימודים נוספים שלוקחים מעבר לתפקיד פקיד הבנק יכולים לפתח מאוד את התלמיד ועל כן עבודה כפקיד בנק מהווה קרקע פורייה למעוניינים לעסוק בתחומי הכלכלה.
מה צריך ללמוד כדי להיות פקיד בנק?
בכדי להיות מועסק כפקיד בנק, כאמור לעיל, יש דרישות סף מהבנקים עצמם. מלבד זאת, תושייה, סבלנות ותכונות אופי מתאימות – לא נדרש קורס מקצועי. ההכשרה לפקיד בנק נעשית תוך כדי העבודה בהליך חפיפה או במסלול הכשרה ייחודי של הבנק שיכול להימשך מס´ חודשים. פקידי בנק שרוצים להמשיך ולהתקדם בתעסוקתם במישור הכלכלי יוכלו לקחת קורסים בזמן עבודתם שיקדמו אותם בתחום כגון: קורס יעוץ פנסיוני, קורס שוק ההון, קורס ניהול תיקים, קורס אג"ח ועוד.