פיתוח תוכנה כיום מתבצע על פי רוב בחברות שאינן חברות תוכנה, מה שיוצר מצב שאין פתרון הולם וקבוע לצרכים המתרחבים בבדיקת התוכנות, והטכנולוגיות הקיימות והמוכחות עדיין אינן מיושמות בתחום זה
כל מוצר חדש ממוחשב היוצא אל השוק זקוק לשיפורים משיפורים שונים, ולשדרוג בגרסאות. חברות הייטק אשר מוציאות למשל טלפונים סלולאריים, מחשבים ניידים או כל תוכנה שיוצאת לשימוש. הצורך לשפר את תהליכי הפיתוח של התוכנה אם הוא יעד אסטרטגי של חברות המעוניינות לשפר תהליכים של איסוף נתונים לתהליכים ומדידת איכות התוכנה. התחום נקרא גם SPI, כלומר – Software Process Improvement, ומנסה לענות על הצרכים המתרחבים בתוכנה. המודדים מאבחנים את המצב הנוכחי, מתערבים בתהליכים הקיימים כדי לשפרם ומודדים את השלכות השינוי כדי לקבוע באם בוצע שיפור.
מהן מטרות קורס מדדים לשיפור הבדיקה ותהליכיה?
הקורס יסייע להביא את הלומדים לנקודה בהם יוכלו לשפר את התוכנה לפי מדדים. הלומדים יתכננו ויבקרו פרויקטים, ידעו להעריך את המשאבים, ינהלו דרישות, יערכו בדיקות אוטומטיות וישתמשו במערכות מדידה. הלומדים ירכשו את הכלים, את הידע ואת המיומנות הנחוצים על מנת להביא לאותו השיפור, להשוות אותו לפרויקטים אחרים דומים ולוודא כי השיפור עונה על הדרישות.
|
|
"השיפור עונה על הדרישות" - אבל העבודה בדרך לשם היא קשה |
|
|
מהם נושאי הלימוד בקורס מדדים לשיפור הבדיקה ותהליכיה?
נושאי הלימוד בקורס מדדים לשיפור הבדיקה ותהליכיה עשויים להשתנות ממוסד לימודים אחד למשנהו, ויוכלו להכיל בין השאר לימודי מבוא – למדדים, כללים בניהול פרויקטים על בסיס המדדים, איסוף נתונים, מדדי תקלות ומדדי פרויקט, הטמעת המדדים, מדדי בסיס, מדדי השוואה, מדדים חישוביים, בדיקות השפעותיהם ופיתוח. הלומדים יבססו בדרך כלל את הנלמד על מקרה אמיתי, ויישמו את הנלמד בהשוואה לפרויקטים קודמים אחרים.
למי יתאים קורס מדדים לשיפור הבדיקה ותהליכיה?
הלומדים בקורס יהיו בעלי ידע מקדים בנושא פיתוח או בדיקת תוכנה על פי רוב, או כל מי שקשור במקצועו לנושא זה, כמו למשל – מנהלי פרויקטים לבדיקות, מנהלי QA, מומחים במערכות וראשי צוותים בבתי תוכנה, בחברות ההייטק וביחידות המחשבים. כן הקורס יכול להתאים גם לבודקי תוכנה ולאנשים בעלי ידע במערכות הפעלה של ווינדוז ביחד עם רקע בבדיקות תוכנה ועוד.