אמנויות המסך(אנימציה) מאפשרות ליצור עולם יש מאין, ולשם זה ליצור חוקים הייחודיים לאותו עולם. את העולם הזה ניתן ליצור ולגרום לו לקרום עור וגידים בתנועה ובכוריאוגרפיה ואז לשלב בתוכו סיפור. ישנן כמה דרכים לצורך הבריאה, אחת מהן דורשת עיפרון ונייר, השנייה מתאפשרת הודות לטכנולוגיות דיגיטליות עדכניות ומשוכללות. מספר הסיפור, יוצר הוידיאו יכול להשתמש בסיפור, להופכו לכל דבר, הסיפור והחומר גמישים ומתמסרים תחת ידיו. הוא יכול להביע רגשות, ליצור שיר, או לפסל וכל זה הודות למפגש הצמרת בין הוידיאו לאנימציה.
מהי מחלקת אמנויות המסך?
כל מסך לצורך העניין, בין אם הוא מסך קולנוע, מסך טלוויזיה, מחשב או צג הטלפון הנייד יכולים לשמש פלטפורמה להתרחשות תרבותית, אמנותית ותקשורתית בעידן הדיגיטלי. מסלול אמנויות המסך משלב בין האנימציה, הוידיאו והניו מדיה, שילוב נדיר זה מספק לסטודנטים הכשרה מקיפה באמנויות החזותיות ובאמנויות הקולנוע (אנימציה, קולנוע תיעודי, ניו מדיה ווידיאו ארט). המסלול משלב אמצעים עכשוויים עם איכות ומקצועיות.
מטרות ויעדים
מטרות ויעדי המחלקה לאמנויות המסך נוצרו לצורך קידום יצירה עצמאית ומקורית, רב תחומית ומקצועית, אשר למשתמשיה (הבוגרים) חותם אישי וביקורתי, ויכולת ליצור שדות אמנותיים חדשים תוך שבירת מוסכמות במרחב שבין אמנות, קולנוע, אנימציה ומדיה דיגיטלית אינטראקטיבית.
מה לומדים באמנויות המסך?
התואר מתחלק לארבע שנים, כשבשנה הראשונה מקנים יסודות, בסיס וכלים טכניים ומעשיים וגם כלים תיאורטיים ותוכניים בתחומי האנימציה, הקולנוע והוידיאו במדיה הדיגיטלית. בשנה השנייה לומדים אנימציה קלאסית, תלת מימד וסטופ מושן והתמחות בוידיאו הכוללת וידיאו דוקומנטרי, וידיאו ארט ויסודות העריכה, שנה שלישית היא שנת ההתמחות באנימציה ובהתמחות בוידיאו וניו מדיה. השנה הרביעית ממוקדת ביצירת פרויקט הגמר שהוא תערוכה או סרט.
מה עושים עם זה?
במקרה הזה השמיים הם באמת הגבול, בעידן דיגיטלי כמו שלנו אפשר להשתלב בעבודות הכרוכות באנימציה, קולנוע, ניו מדיה, טלוויזיה, מחשב ועוד תחומים רבים ומגוונים. זוהי הזדמנות נדירה להכיר ולשלב בין כל כך הרבה תחומים, עד כי אין ספק שאין מה לדאוג בקשר להשתלבות הבוגר בעבודות עתידיות ובבניית קריירה.