תוכנות הן עסק "חי ונושם". הן מתאימות למערכות הפעלה מסוימות ולאחרות לא, יש בחלק מהגרסאות באגים ויש צורך לתחזק או לשדרג אותן באופן שוטף ומתוך הקשבה לצרכי קהל היעד
הנדסת התוכנה היא הידע שמאפשר לפתח, לתפעל ולתחזק את התוכנה. לכל תוכנה ישנו ייעוד שאותו היא אמורה להגשים, ומהנדס התוכנה דואג שאותו ייעוד יתקיים: הוא מכיר את הדרישות של התוכנה, כיצד בונים אותה, איך לבדוק אותה, לתחזק, לנהל את התצורה שלה ואת איכותה. תוכנה שמחזיקה מעמד לאורך זמן רב או שנים נחשבת לתוכנה אמינה, כשבתוך אורך חייה של התוכנה ישנה מטרה להקטין את עלויות התחזוקה והתפעול שלה. להנדסת תוכנה אין עדיין שיטות אחידות המוסכמות על כולן, ויש מחלוקת לגבי סיווגה כענף, כמו גם באשר לנחיצותם של פרדיגמות שמשמשות בה.
מהן מטרות לימודי הנדסת תוכנה?
התואר בהנדסת תוכנה ממקד את הלומדים להתנסויות מעשיות אשר תכרנה כבר מהשטח את מערכת ההפעלה של המחשב, את השפות המשמשות בו, את חלקי התוכנה, החומרה והתקשורת שבו. לימודי הנדסת תוכנה – תחום לימודים חדש יחסית - הופכים בתקופה האחרונה לאחד ממקצועות ההנדסה היותר מבוקשים בשוק העבודה, ולכן אחת ממגמות התואר היא להוציא מבין שורותיו הנדסאים מוכשרים שיתנו מענה לכל בעיית תחזוקה קיימת וינסו למנוע את הבאות בכל תוכנה ותוכנה קיימת.
|
|
תואר ביד ודרישה גדולה בשוק התעסוקה הפכו את לימודי הנדסת תוכנה למבוקשים ביותר |
|
|
מהם התכנים בלימודי הנדסת תוכנה?
בכל מוסד לימודים, לימודי הנדסת תוכנה מתנהלים מעט אחרת תוך כדי בניית תואר חדש שמתגבש. בין התכנים יכולים להיות גם לימודי שפות כמו java script, asp.net, v.b, c, c++, #c, html, אסמבלי, מערכות של זמן אמת, מערכות הפעלה, אינטרנט, בסיסי נתונים, סימולציות, מיקרופרוססורים, סוגים של רשתות תקשורת, מולטימדיה ועוד. דרכי הלימוד משתנות וכוללות עבודה עצמית, הגשת פרויקטים ועבודות, מבחנים, תרגול פרקטי בכיתה ועוד.
איזו תעסוקה מובטחת להנדסאי תוכנה?
לבוגרי התואר בהנדסת תוכנה אשר סיימו בהצלחה את הלימודים במוסד הלימודים הנבחר, תוענק תעודה מטעם מוסד הלימודים. אלו יכולים להשתלב בחברות הייטק מקומיות ובין לאומיות ובארגונים מובילים כמו התעשייה האווירית, צה"ל וגורמי הביטחון, חברות סטארט – אפ, סברות טלפוניה ושירות לקוחות, קומברס, נייס, מרקיורי, אמדוקס ועוד, ולצפות בדרך כלל לתנאים סוציאליים גבוהים לצד משכורת נאה.