השאלה העומדת בפני מרבית המשתחררים, היא "מה עושים עכשיו"? ומנסים לעשות סדר, "לתפוס כיוון" ולעבוד בעבודה מועדפת, עבודה בחו"ל או חופש להשלים את כל הדברים שלא עשיתם- טיולים בארץ, קורסי פסיכומטרי ובגרויות ועוד. שלב היציאה אל העולם הגדול מן הצבא פותח את האפשרות לראות עולם ולקחת נשימה אחת גדולה לפני ההתמסרות ללימודי מקצוע, וזו הבחירה הגורפת כשמדובר בחיילים משוחררים.
אז מה לעשות קודם?
לאחר השחרור מן הצבא או השירות הלאומי, כאשר תרמת מחייך זמן ניכר לרשות המדינה, הגיע הזמן לפרוק עול ולהרגיש את החופש. ניתן לפרוע מענק ולהשתמש בכספי חסכונות, אולם אם אין הכוונה לעבוד בחו"ל, מתעורר צורך לעבוד בארץ לפני הטיול. משוחררים שמתכננים לימודים בעתיד מיד לאחר החזרה, לבד מההיפוך המוחלט בין חירות למסגרת, ישנו הצורך להתחייבות כלכלית, אולם לכך נמצאו פתרונות בדמות תשלומים, מלגות והנחות למשלמים מראש.
הלימודים מתחילים כבר בטיול
אין תבנית קבועה האומרת מתי יש לנסוע לטיול ומתי ללמוד. יש המטיילים מיד לאחר צבא, ויש הנרתמים ללימודים או להשלמות אליהם. דבר זה תלוי ברוב המקרים אם כבר החלטתם על כיוון מדויק או תחום. במידה והשארתם זאת כחומר למחשבה ולבדיקה, תוכלו לפגוש בטיול אנשים שכבר עברו את מסלול הלימודים, אפילו במוסד הלימוד הרצוי לכם, ויוכלו לשתף אתכם בתנאים לקבלה ובלימודים, למה לצפות, האם יוכל להתאים ועוד. התנסויות שבטיול ומוקדי משיכה יוכלו להוות השראה לבחירת תחום הלימוד, וכדאי להיות קשובים לכך.
לימודים הם האמצעי ולא מטרה
כאשר חושבים על כך שלימודים הם שלב ביניים כתנאי למטרה- וכי יש לשריין לפחות שלוש שנים עד להשגת התואר הנכסף או התעודה, וכדאי לעשות זאת בזמן שעוד אין התחייבויות. לימודים לתואר ראשון הם בדרך כלל הלימודים אשר הנמשכים זמן רב יותר, ודורשים כמות זמן גדולה יותר ללמידה. יש כאלו שלא יסתפקו בתואר ראשון ודבר יוביל לדבר. כמו שבחירת הלימודים הינה תהליך לעתים, לעתים התהליך הזה אינו מסתיים במשך תקופת הלימודים עצמה. החיים הם שרשרת של בחירות, ורצוי לבחור שעה אחת קודם.