מתמטיקה נחשבת לשפה הבסיסית שבה מתקשר וחוקר המדע. למתמטיקה פנים רבות – יש הלומדים אותה מתוך עניין, ויש המשתמשים בה ליצירת תועלת. בתואר השני יש מספר מסלולי לימוד שמאפשרים את יישום המתמטיקה בתחומי העניין האישיים
מתמטיקה היא עולם ומלואו, ויש לה ביטוי בתחומי עניין רבים. ניתן להפריד באמצעותה את העיקר ואת הטפל, ולהסביר את התנהלות העולם שסביבנו. בתואר מתקדם במתמטיקה, כמו למשל בתואר שני במתמטיקה אפשר ללמוד לצרכי מחקר במתמטיקה, או להשתמש במתמטיקה ככלי להבנת תחומי מדעי החיים השונים – כמו למשל ביולוגיה, כימיה, פיזיקה וגם מדעי המחשב, או אפילו תחומים בכלכלה ובמנהל עסקים. המתמטיקה היא כלי שמאפשר לנתח תופעות באופן אנליטי, גם אם הן בנושאים שאינם מוכרים, ולכן אלו הממשיכים לתארים המתקדמים במתמטיקה הופכים בעתיד למרכיבי ראש הפירמידה בתחומם.
מהן מטרות תואר שני במתמטיקה?
תואר שני במתמטיקה נחלק בדרך כלל למסלול עם תזה (מחקרי) או למסלול ללא תזה. גם המסלולים הללו נחלקים לתתי- מסלול נוספים המשלבים את המתמטיקה עם תחומי עניין נוספים כמו למשל מדעי המחשב, חינוך (מסלול תואר המקנה הסמכה להוראת המתמטיקה) ועוד. התואר בנוי ממקצועות בסיס (חובה) וממקצועות בחירה על פי עניין הלומד כפי שהלומד מעוניין לשלב את תחומי העניין הללו בעיסוקו בעתיד.
|
|
הכינו את המחשבון - תואר שני במתמטיקה |
|
|
מהם נושאי הלימוד לתואר שני במתמטיקה?
נושאי הלימוד לתואר שני במתמטיקה חוקרים לעומק את תחומי המתמטיקה השונים. בין השאר הנושאים הנכללים בתואר זה יכולים להיות חשבון אינטיפיסימלי, חקירת משוואות, הסתברות, תורת הקירובים, תורת הקבוצות, פיסיקה, תורה ארגודית, תורת ההצגות, אנליזה הרמונית, קומבינטוריקה, קמירות, מטריצות, פונקציות, שיטות בחישוב אנליטי, אופטימיזציה, אלגוריתמים ובעיות של תזמון, אנליזה נומרית שימושי המחשב, אנגלית טכנית ועוד. אלו אשר בחרו במסלול עם התזה יסתייעו בצוות הפדגוגי של מוסד הלימודים הנבחר לבניית המחקר.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום?
אפשרויות התעסוקה לבוגרי התואר רבות מספור. זה מתחיל בהוראת המתמטיקה במוסדות להשכלה – בבתי הספר ובאקדמיה, ממשיך במחקרים אקדמיים או בלימודי המשך לדוקטורט בתחום המתמטיקה ופיתוחה, וכלה באין ספור אפשרויות תעסוקה ויישומים בתעשייה ובארגונים ציבוריים או פרטיים. בין השאר ברפא"ל, בתעשיית ההיי טק ובחברות סטארט אפ, במוסדות פיננסיים ועוד.