מלבד הסיפוק שבתרומה לאנושות ולחי בתעשיית התרופות, חברות תרופות רבות נסחרות בבורסה ומניבות רווחים נכבדים ותנאי העסקה מעולים לעובדיהן. מדעי התרופות נלמדים גם לתואר ראשון באזורים שונים בארץ
הנדסת תרופות הוא תחום במתכנן תרופות, מפתח אותן, משנה אותן בהתאם לממצאים שעולים מהשטח ומבטיח את איכותן. תחת מטריית הנדסת תרופות נלמדים תחומים שונים ממדעי החיים ומתחום הפרמצבטיקה והמחשבים, וככל שהידע שמצטבר בתחומי – בת אלו מתרבה ומתפתח, נוצר צורך עמוק בעוד ועוד אנשי מקצוע הקשורים לתחום. הביקוש בתחום גבוה עד כדי כך שאנשים בעלי רקע מקצועי דומה כמו רוקחים, אנשי ביוטכנולוגיה ואנשי חברות ביו – טק נאלצו לעשות הסבה מקצועית על מנת להשתלב בתעשייה המתפתחת עתירת הידע בתוך זמן קצר, וכיום המגמה היא לענות על הצרכים הגדלים באנשי תעשיית הרפואה.
מהן מטרות לימודי מדעי התרופות?
לימודי מדעי התרופות לתואר ראשון יכשירו את הסטודנטים לפתח ולייצר תרופות וגם נשאי תרופות שיתנו מענה לצרכים העדכניים והעתידיים, לפקח על איכות ייצורן ולהשתלב בתעשיית התרופות בתפקידים שונים. התואר הראשון כולל לימודים עיוניים והתנסויות מעשיות אשר מספקות ללומדים "משטח אימונים" לתרגול התחום לקראת קליטתם העתידית בתפקידים שונים בתחום. הלומדים יקבלו בסיס הידע שלהם מלימודי מבוא במדעי החיים ומקורסי בחירה בהמשך התואר.
|
|
תואר ראשון במדעי התרופות - מדע מדויק |
|
|
מהם נושאי הלימוד בלימודי מדעי התרופות?
נושאי הלימוד בלימודי מדעי התרופות לתואר ראשון יכולים להשתנות בכל מוסד לימודים בהתאם לדרישות או להיקף התואר ( התחום מתחלק למסלולי למידה כמו כימיה תרופתית, מדעי התרופה או הנדסת תרופות). בין נושאי הלימוד ניתן למצוא נושאי לימוד כמו מבואות למקצועות ביולוגיה למיניהם, מבואות למקצועות הכימיה למיניהם, מיקרוביולוגיה, הנדסה גנטית, אימונולוגיה, ביטוי החלבונים בתאים, מבוא לתכנות, הנדסה אנליטית, יסודות בפרמקולוגיה, פיתוח תרופות, יסודות פרמקוקינטיקה, היכרות עם טכנולוגיה פרמצבטית ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום?
אפשרויות התעסוקה הפרושות בפני בוגרי לימודי מדעי התרופות משתרעות על פני תעשיית ההייטק, מפעלים כימיים לייצור תרופות, תעשיית הקוסמטיקה, התעשייה להתקנים רפואיים ועוד, ויוכלו ליישם את הידע במחלקות התכנון, הפיתוח והייצור, הבקרה וההתאמה של תרופות. בוגרי התואר יכולים להמשיך וללמוד לתארים מתקדמים כמו רוקחות, בכימיה, ביואינפורמטיקה וביוטכנולוגיה לתואר שני ועוד.