לבעלי חיים, ולסוסים בפרט יש כוחות מיוחדים שבאפשרותם לרפא ולעזור. משהו בתנועה ובקצב של הסוס בשילוב עם הקשר ופיזי הופך את הסוס למרפא. מקצוע הרכיבה הטיפולית משמש כבר שנים את האנושות ועוזר לשפר את הבריאות והרווחה של רבים. בשל העלייה בביקוש אחר מדריכי רכיבה טיפולית, נוצר קורס מיוחד זה המשלב בין הפיזי לרגשי.
מהי הרכיבה הטיפולית?
רכיבה טיפולית היא תחום שקיים כבר שנים ומטפל בהצלחה בבעיות פיזיות ובעיות רגשיות. פונים לרכיבה הטיפולית ילדים ובוגרים שלהם טונוס שרירים נמוך, מגבלות פיזיות ובעיות שונות כמו נכויות. גם נפגעי תאונות ונכי צה"ל בוחרים להיות מטופלים בתחום המעניק להם חיזוק שרירים, שיפור יציבה ושיווי משקל, שיפור הקואורדינציה, יש ברכיבה גם משהו שיכול להעלות את הביטחון העצמי.
מה לומדים קורס מדריכי רכיבה טיפולית?
במסגרת הקורס לומדים הסטודנטים להכיר אוכלוסיות מטופלות ולכן הם לומדים אנטומיה, פיזיולוגיה, נוירולוגיה, אורטופדיה, פסיכולוגיה, התפתחות הילד, לקויות התפתחות, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות תקשורת ונושאים נוספים. כחלק מהליך ההדרכה לומדים הסטודנטים קורסים בנושאי תקשורת עם המטופל, עיצוב הסביבה הטיפולית, דרכי התמודדות עם מצבים משתנים כחלק ממסגרת הטיפול. בצד היותר מעשי של הקורס לומדים הסטודנטים קורסים בנושאי רכיבה והדרכת רכיבה מעט וטרינריה, בעיות התנהגות של הסוס ופתרונן. כמובן שבמסגרת הקורס לומדים הסטודנטים גם עזרה ראשונה לסוס ולרוכב.
מי מתקבל לקורס
קורס מדריכי רכיבה טיפולית ישמח לקבל כל מי שלו ידע מוקדם ברכיבה וגישה כלפי בעלי חיים ובני אדם. רצוי שלמועמדים תהיה אמונה על גדולה בכוח המרפא של בעלי החיים. המועמדים לעבור ראיון קבלה כחלק מתנאי הקבלה.
מה עושים עם זה?
מדריכי רכיבה טיפולית יכולים להשתלב בחוות טיפוליות אליהן פונים הורים לילדים אוטיסטים, ילדים עם הפרעות ומגבלויות שונות, וכן מבוגרים הפונים לרכיבה טיפולית בשל בעיות פיזיות ובעיות רגשיות. נפגעי תאונות ונכי צה"ל נעזרים רבות בתחום זה.