בדיקות קומפרסורים ומתקני לחץ מחייבים ידע מקצוע וטכני. על מנת לעסוק במקצוע זה, יש צורך בידע מוקדם ובמיקוד בתחום על פי החוק, כדי לקבל את ההסמכה הנדרשת
קולט אויר – כשמו כן הוא, מחובר למדחס וקולט את האויר הדחוס. בנוסף, קולט זה יכול להיות גם מיכל שקולט את גזי הפליטה כשהם דחוסים, וכך משמשים להתניע מנוע לצורך שריפה פנימית. דוגמה לקולט אויר יכולה להיות מיכל כל שהוא (נייד או נייח) שמשמש כדי לרסס צבע, לכה וכן הלאה. בוחני קולטי האויר בודקים ששסתום הבטיחות יפעל כאשר לחץ המיכל עולה על הלחץ הבטוח, כמו גם וידוא פעולה תקינה של המוט שאמור לסמן את מידת הלחץ במיכל. לבוחן קולטי אויר ישנם תפקידים רבים הקשורים למיכל ומחייבים למידה יסודית ואחראית של החומר, כפי שהתפקיד דורש.
מהן מטרות קורס בוחני קולטי אוויר?
הלומדים בקורס בוחני קולטי אוויר יכשירו את הבוחנים לתפקידים שונים כנדרש בחוק למתקני לחץ ולקומפרסורים. קורס ילמדו אמצעי בטיחות וצעדים לעבודה בטוחה במתקן שיש בו סיכונים שונים. הבוחנים ילמדו כיצד לנקות ביסודיות ועל פי הוראות יצרן את המתקן, תקנים שונים לגבי לחץ, כיצד להתקין את קולט האויר ביחד עם שסתום בטיחות, מד בטיחות, התקן ניקוז נוזלים ועוד.
מהם נושאי הלימוד בקורס בוחני קולטי אוויר?
נושאי הלימוד בקורס זה הם לימוד הדרישות של החוק, חוזק החומרים, מבנה הקולט, לימודים מדעיים כמו חשבון ופיזיקה (משוואות גזים, תרמודינאמיקה, עקומת פעמון), סוגי מדחסים- הדגמים והיצרנים, בוכנות ודרגות, חישוב מיכלים, זורמים, מערכות פניאומאטיות, בטיחות בעבודה, אביזרי בטיחות, ריתוכים, חומרים, בדיקות שונות לא הורסות ועוד. במהלך הקורס יתכנו ימי סיור בשטח. מסיימי הקורס יערכו בחינות מעשיות שונות על פי הנלמד.
למי יכול להתאים קורס זה?
היות ומדובר בתפקיד הדורש ידע מקדים, יתכנו תנאים מקדימים לקורס זה, כמו למשל רקע מדרגת טכנאי ומעלה בתחום אחזקה של מתקני לחץ או ניסיון מקצועי בתחום. כמו כן, המועמדים נדרשים לעמוד בריאיון אישי. הלאה משם, הקורס יכול להתאים לכל מי שמעוניין לקחת את התחום צעד אחד קדימה ולהקים חברה פרטית בעניין או לעבוד בשכירות בחברות שונות בתעשייה.