עבור רבים קיומן של מכינות הוא חיוני, כמעט כמו אוויר לנשימה. הסיבה לפסיקה נחרצת זו היא שישנם אנשים רבים שרוצים ללמוד, הם כבר יודעים מה הם רוצים ללמוד, אך הבעיה היחידה היא שהם לא עומדים בתנאי הקבלה של המכללה, ולשם כך קיימות המכינות. מכינות אלה מעניקות הזדמנות שווה לכולם, ומאפשרות לכל מי שסיבות עמו, לעשות מכינה ולנסות לשפר את ציוניו ואו את סיכויי הקבלה שלו.
מעט על תנאי קבלה למכללות
מכינות במכללות המובילות קיימות בשל העובדה שאנשים רבים לא עומדים בקריטריונים השונים שהציבה כל מכללה. לכל מכללה תנאי קבלה משלה למסלולי הלימוד השונים שהיא מעבירה. ברוב המקרים תנאי הקבלה מורכבים מהתייחסות לשני גורמי מפתח – ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי (למעט מכללות ספורות שמתבססות אך ורק על ראיון, קורות חיים וניסיון תעסוקתי, אך כפי שציינו, אלו רק מכללות ספורות, ולרוב אלה הם תנאי קבלה ללימודי תואר שני). כל מי שרוצה להתקבל לתואר ראשון אך אין לו תעודה בגרות מלאה ואו פסיכומטרי, יכול לעשות השלמה במכינה.
מהן מכינות במכללות המובילות?
מועמד המעוניין לעשות תואר ראשון, אך כאמור לא עומד בדרישות המכינה עומד בפני שתי אפשרויות- האחת היא להשלים את הבגרות ואו הפסיכומטרי באופן עצמאי, או אם הוא מעוניין יש לו אפשרות ללמוד במכינת הכנה לבגרות ואו פסיכומטרי. האפשרות השנייה העומדת בפניו היא ללמוד במכינות קדם אקדמיות המציעות מכללות אלה.
מהן אותן מכינות?
מכינות קדם אקדמיות משמשות כמסגרת לימודים שבאה לפני לימודים אקדמיים ומטרתה להכשיר ולהכין את התלמידים לפני שהם משתלבים במוסד אקדמי. מכללות רבות מקיימות מכינות שונות, סוגי המכינות העיקריים הם מכינה לבגרות, מכינה לפסיכומטרי, מכינה טכנולוגית, מכינה קדם אקדמית, מכינה למקצועות ההנדסה, מכינה לעיצוב ואדריכלות, מכינה למדעי הרוח, מכינה למדעי החברה, מכינה ייעודית, מכינת רענון ועוד מכינות רבות.