מהנדסים בוגרי תואר ראשון בהנדסת מכונות עוסקים במקצוע מרתק ומבוקש זה, ביודעם שהשכלה גבוהה חשובה ביותר. בוגרי תואר ראשון בהנדסת מכונות משתלבים בתעשיות המפתחות מערכות מכאניות. במסגרת תוכנית הלימודים בהנדסת מכונות יש שילוב בין מדעי היסוד למדעי ההנדסה, וזאת לשם פיתוח מערכות מכאניות מורכבות ומערכות אנרגיה. וזאת כי מהנדסי מכונות מעורבים בפיתוחה של כל מערכת הכוללת בתוכה חלקים נעים או מערכת המשלבת שימוש באנרגיה.
מעט על הלימודים
לימודי ערב הנדסת מכונות נוצרו במיוחד להכשיר סטודנטים להם יכולת לימודית גבוהה וכן שאפתנות רבה. היות שמקצוע זה זוכה להצלחה רבה ומבוקש מאוד, מכללות אקדמיות רבות מבינות שיש קהל גדול שמעוניין ללמוד מקצוע זה אך לא יכול בשל עבודה במשרה מלאה, שירות צבאי, או מסיבות אחרות. בשל עובדה זו קיימים מסלולי ערב, המתקיימים בשעות אחר הצהריים והערב ובימי שישי - אלה מסלולים מיוחדים המאפשרים לאנשים עסוקים לשלב לימודים בחייהם ולהופכם למהנדסים מנוסים בפיתוח מערכות מכאניות ומערכות מורכבות. בוגרי תואר ראשון לימודי ערב הנדסת מכונות יכולים להשתלב בתעשייה הענפה, וכמו כן להמשיך לתארים מתקדמים שרק ישדרגו את הקריירה שלהם.
מהם נושאי הלימוד במסגרת לימודי ערב הנדסת תוכנות?
תואר ראשון בהנדסת מכונות משלב את תחום המתמטיקה עם הפיזיקה, כימיה ומדעי המחשב כתשתית מדעית המשמשת כל מהנדס. תוכנית הלימודית האינטגרטיבית מקיפה נושאים רבים ומגוונים וביניהם חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי (חדו"א), אלגברה ליניארית, גרפיקה הנדסית, פיזיקה – מכאניקה, סטטיסטיקה של גוף קשוח, פיזיקה, חשמל ומגנטיות, פונקציות מורכבות, מבוא לכימיה, תורת החומרים, אנליזה הרמונית, מבוא לתכנות שפת C, תרמודינאמיקה, חוזק חומרים, תורת הזרימה, תהליכי ייצור, חלקי מכונות וכדומה.
מה עושים עם זה?
בוגרי לימודי ערב הנדסת מכונות יכולים להשתלב בתחומים רבים הקשורים לענף, וזאת כי מהנדס מכונות לוקח חלק בפיתוח תכנון וייצור של כל מערכת הכוללת בתוכה חלקים נעים, או משלבת בתוכה שימוש באנרגיה. תעשיות רבות זקוקות למהנדסי מכונות וביניהן ענף התחבורה לצורך ייצור כלי רכב, מטוסים ועוד, תחום הרפואה לשם ייצור מכשור רפואה ורובוטים, וכמו כן גם תחום ההיי טק לצורך ייצור שבבים אלקטרוניים והנדסה אופטית.