מעסיקים אשר דורשים תנאי קבלה הכרחי – תואר ראשון לצורך קבלה לעבודה, משלמים בדרך כלל יותר, ויש לא מעט כאלו. יותר אנשים פונים כיום ללמוד תואר ראשון ומצד שני, גם שערי מוסדות הלימודים מנסים לסייע ללומדים בבחירת מסלול לימודים מעניין ונגיש
נוטים לומר, כי התואר הראשון הוא רק המקפצה לכיוון לימודים מתקדמים יותר או לכיוון עבודה נחשבת יותר – משום שלאנשים בעלי תואר ראשון ישנן כנראה התכונות הנדרשות לעבודה, וזה רק מתחיל מרצינות וממשיך ביכולת לעמוד במחויבויות וכן הלאה. לבד מכך, לימודים לתואר ראשון מכניסים את הלומד למצב שבו ישנו לחץ של עמידה בלוח זמנים והגשת פרויקטים שונים, כך שלמעשה הסטודנט מסגל לעצמו בעל כורחו את התכונות הנדרשות לצורך העיסוק במקצוע או לפחות עיסוק בעבודה נחשבת לאחר מכן.
מסלול ראשי ומסלולים משניים
ישנם מסלולים שונים לתואר ראשון שמאפשרים ללמוד מספר תחומי לימוד לתואר ראשון עבור מי שהתלבט בבחירת מקצוע או שרוצה ללמוד מסלול אחד בשביל העבודה, ומסלול אחר בשביל הנשמה, כך שבסופו של התואר ניתן יהיה לסיים למעשה שני תארים גם יחד. חשוב לזכור שעודף במסלולי לימוד אומר גם תקופת מבחנים עמוסה בכל סמסטר, זמן רב יותר בקמפוס ועוד, אבל ישנם גם יתרונות – היכרות עם הון מגוון יותר של אנשים, יכולת להשוות בין שני סוגי מקצועות ואפשרות לא רק ללכת בדרך שהתווה התואר אלא גם להרשים את הצוות בועדת הקבלה לעבודה.
|
|
בחר מסלול לימודים לתואר ראשון |
|
|
תחומי מסלולי הלימוד לתואר ראשון כללי
היום ללמוד תואר ראשון זה כמו להסתובב בשוק מלא מכל טוב ומכל בכל ומכל תחום. בתואר ראשון לומדים את החומר האופן כללי – לימודי סוציולוגיה, מדעי המדינה – רבים לומדים את התחום לצד מסלול נוסף כמו תקשורת או משפטים, תקשורת, אמנות, יהדות, לימודי שפות, כלכלה, תואר בחינוך, הנדסאים, מנהל עסקים, פסיכולוגיה לתואר ראשון, ביולוגיה ומדעי החיים.
מסלולי לימוד מקצועיים
מסלולי הלימוד המקצועיים מכוונים את הלומדים לקראת מקצוע שהוגדר מראש. בין מסלולי הלימוד הללו ניתן למצות לימודי חינוך והוראה לתואר ראשון בכל מקצוע: סיעוד, הנדסאים, חשבונאות (ראיית חשבון), רכש ולוגיסטיקה, משאבי אנוש, ארכיטקטורה, קולנוע ועריכה, שימור מבנים ושימור אתרים, רוקחות, עיצוב, אינטרנט ומחשבים, תיירות ומלונאות ועוד.