אהבת המוזיקה משותפת לכולם, אנחנו שומעים מוזיקה ברדיו בדרך לעבודה, או באייפוד, שירים תמיד מתנגנים לנו בראש, ולא משנה אם זה רוק כבד, פופ, מוזיקה קלאסית, מוזיקה אלטרנטיבית, או כל סגנון אחר שהוא כבר עניין של טעם- לכולנו יש העדפות ואהבות. לכל סגנון מוזיקה יש את הקהל הנאמן שלו, ותעשיית המוזיקה העולמי היא מהרווחיות ביותר בעולם, וחלומם של מוזיקאים רבים הוא להתברג בראש הרשימה.
מעט על לימודי הוראת מוזיקה
מורים להוראת מוזיקה הם אנשי מקצוע לכל דבר שעברו הכשרה (לרוב במסגרת תואר ראשון) מרבית מורי המוזיקה הם יוצאי מכללות לחינוך והוראה במסלול מוזיקה, אך עם זאת ישנם גם מורים למוזיקה שלא עברו הכשרה רשמית בתחום, אך בשל היותם זמרים או נגנים מנוסים, הם משמשים גם כמורים. בכדי ללמד הוראה נדרש ללמוד הוראת מוזיקה באחת האוניברסיטאות או מכללות לחינוך והוראה. קיימים גם מוסדות לימוד המתמחים בלימודי מוזיקה. אם אתם נמנים על חובבי המוזיקה ואוהבים ללמד, שקלו ללמוד הוראת מוזיקה.
מהם נושאי הלימוד?
לימודי הוראת מוזיקה נוצרו בכדי להכשיר מורים משובחים למוזיקה שינחילו את האהבה, הידע והתשוקה לתחום גם לתלמידיהם. בין אם מדובר בגיל הרך או בגילאי התיכון, תמיד יש צורך במורה טוב. לימודי הוראת מוזיקה הם לימודי הוראה לכל דבר. במסגרת הלימודים יש נושאים רבים מתחום החינוך (כגון שיטות בחינוך והוראה, דרכי עבודה עם ילדים בגיל הרך ובגילאי היסודי והתיכון, סוציולוגיה של החינוך, פסיכולוגיה בחינוך וכדומה), באגף המוזיקה נלמדים נואשים כגון דרכי עבודה עם מקהלות, מוזיקה מערבית קלאסית, סגנונות שונים של מוזיקה ועוד נושאים מגוונים.
למה ללמוד הוראת מוזיקה?
מעבר לעובדה שאלה לימודים מרתקים, וחוויה בלתי נשכחת עבור כל מי שאוהב מוזיקה ורוצה ללמד אותה, חשוב לציין שזהו אחד התחומים שחסרים בו מורים ובשל כך יש דרישה עצומה לכוח אדם איכותי. בכל רחבי הארץ נדרשים מורים למוזיקה, וזו סיבה מספקת כדי ללמוד את התחום. גם האפשרויות של השתלבות במוסדות ובמסגרות רבות הן סיבות טובות בפני עצמן ללמוד את התחום, שכן ניתן ללמד במגזר הציבורי, כמו גם במגזר הפרטי.