כדי להיות מוזיקאי מבריק אין צורך להירשם ללימודי תואר ראשון במוסיקה. חשוב יותר ללמוד את היסודות במוסיקה באופן המקיף והטוב ביותר, ואיתם להתקדם ולהתפתח בכל כיוון מוסיקלי אפשרי.
אם עד לא מזמן המשפט השגור לגבי מוסיקאים היה "אבל אין בזה מספיק כסף", הרי שהיום ניתן לראות מבעד למרקע, כי עיסוק במוסיקה יכול להביא לתהילת עולם או מינימום למימוש עצמי לפי הנטיות הטבעיות המוסיקליות. מוסיקה היא עולם ומלואו ויש בה שפות שונות – למידת השפות מכינה לקראת התמחות בתחומי עניין נחשקים כמו די.ג´יי, נגן בכלי נגינה, מגבירים ואנשי סאונד, מעבדים מוסיקליים, מנצחים (וכבר יש לישראל ייצוג ותפארת בעולם בשטח הניצוח) מפיקים ומלחינים ועוד. כדי להגיע לרמות הגבוהות ביותר, חשוב להתעסק לפחות בהתחלה עם הרכיבים הקטנים ביותר שלימודי מוסיקה כוללים.
מסגרות מוסיקליות – ומה שיש להן להציע
במהלך מעגלי חייו של אדם, ניתן לפגוש בהזדמנויות רבות כדי להכניס את המוסיקה למקצב הפנימי של הלב: אצל מורים פרטיים וקונסרבטוריונים ושיעורי ריתמוסיקה לגיל הרך, לימודי מוסיקה כמקצוע העשרה בבית הספר היסודי, מגמת מוסיקה בתיכון וקורסים מקצועיים או לימודי תואר במוסיקה. על מנת לקבל את היסודות העשירים ביותר, רצוי לפנות אל המסגרות המקצועיות גם מהגיל הרך, משום ששם ישנו דגש על הוראה פרטנית.
|
|
לימודי מוזיקה כקרקע פורייה למוזיקאי המתחיל |
|
|
איך לבחור מסגרת ללימודי מוסיקה
שאלת השאלות היא, מהי מטרת לימודים אלו? האם ישנו רצון להתקדם לעבר עתיד מקצועי בתחום, לקחת קורסים במוזיקה שיעשירו את הידע המוסיקלי אפילו למי שהתחיל לשיר במקהלה מקומית, להקנות מסגרת לימודית מכל סוג יצירתי לילד הקטן? עבור כל שאלה כאן ישנה תשובה שתתגמל את הלומד לפי מידת ההשקעה. היום לא קשה למצוא קורסים שאמנים בעצמם מעבירים בעצמם או דרך מוסדות לימודים, או קורסים שמכשירים להתמחות מיוחדת – כמו למשל טכנאות סאונד, קורסים להרמוניה, לתיאוריה ועוד.
אפשר להתחיל ללמוד באופן פסיבי
למי שהתחום עדיין חדש, ניתן ליצור מעבר קליל בין עמדת ה"מאזין" לעמדת ה"מבצע" על ידי קורסים מיוחדים להאזנה. בתחילה מאזינים לזרמים שונים במוסיקה, מאזינים להרצאות המפתחות את תחום הידע והרקע של כל יצירה ומנתחים את היצירה ואת היסודות המוסיקליים שקיבלו במה. בהמשך הקורס הלומדים יכולים לזהות אלמנטים של הרמוניה, מקצב וקצב, מרקמים מוסיקליים ועוד.