אוהבים חשמל ואלקטרוניקה? רוצים לדעת בדיוק איך כל דבר עובד ואף לתכנן ולהנדס רכיבים אלקטרוניים שונים? אם עניתם על הכל בחיוב אז כנראה שהנדסת חשמל הוא התחום שאותו אתר צריכים ללמוד.
הנדסת אלקטרוניקה הוא תחום הנדסי אשר עיקר עיסוקו הוא בגלים אלקטרומגנטיים ובמניפולציה שלהם. התחום כולל ברובו תכנון של מעגלים חשמליים תוך כדי התאמתם ליישומים שונים שלרוב הם ייחודיים ולאו דווקא מאלו אשר נכנסים לייצור סדרתי. הנדסת אלקטרוניקה עוסקת בעיקר במערכות זעירות של אלקטרוניקה כדוגמת מחשבים ומעגלים משולבים אולם היא גם עוסקת מדי פעם במערכות גדולות כמו אלו של חברת החשמל.
|
|
במהלך התואר יילמדו הסטודנטים נושאים מגוונים רבים, ביניהם: אלקטרוניקת צריכה- וידאו, DVD, מוסיקה Hi-Fi, מחשב ביתי, אינטרנט, דואר אלקטרוני, אלקטרואופטיקה- מערכות לייזרים וחיישנים. |
|
|
מה לומדים בתואר הנדסת אלקטרוניקה?
במהלך התואר יילמדו הסטודנטים נושאים מגוונים רבים, ביניהם: אלקטרוניקת צריכה- וידאו, DVD, מוסיקה Hi-Fi, מחשב ביתי, אינטרנט, דואר אלקטרוני. אלקטרואופטיקה- מערכות לייזרים וחיישנים. מחשבים ורשתות מחשבים – חומרה ותוכנה, תכנון בעזרת מחשב CAD)). קומוניקציה ותורת האינפורמציה- כל שיטות הקשר: אנלוגית,דיגיטלית, אופטית וכן מכ"מ. עיבוד אותות (דיבור ותמונה) – מסננים פסיביים, אקטיביים ודיגיטליים. אלקטרוניקת בטחון- טילים מונחים ומבויתים, בקרת אש, אביזרי מודיעין (Elint), גדר אלקטרונית. בקרה ורובוטיקה- רובוטים לתעשייה, טיס אוטומטי, בקרת רכב (Cruise Control). אלקטרוניקה רפואית- דיאגנוסטיקה, מכשור, CT, MRI, טיפולי לייזר, רישום ומוניטורינג בעזרת מחשב, טיפול מרחוק בעזרת מחשב. מיקרואלקטרוניקה וVLS - שיטות היצור של מעגלים ומערכות אלקטרוניות ממוזערות, כאשר מיליוני רכיבים מיוצרים על צ´יפ אחד ועוד.
אופק עתידי בתחום
בוגרי הלימודים אשר יקבלו תואר ראשון במדעים יוכלו לבחור בין אם להמשיך לימודיהם לתואר שני ובכך להרחיב ולהעמיק את הידע שלהם לבין להתחיל את הקריירה שלהם במגזר הפרטי, הציבורי או התעשייתי. כמו כן, יוכלו הבוגרים לעבוד בהיי טק הן בתור מפתחים, מייעצים, מפקחים, ייבואנים וכדומה. אם ייבחרו הסטודנטים להמשיך בקריירה אקדמאית, יוכלו להשתלב במעבדות שונות בארץ ובעולם או לבחור דווקא במסלול של לימודי הוראה גבוהה או מחקר.
על מסלולי ההתמחות השונים
ישנם שני מסלולי התמחות עיקריים שעל הבוגרים לבחור: מסלול תקשורת ומסלול VLSI. מסלול התקשורת יילמדו הסטודנטים אודות שיטות תקשורת שונות כשביניהם המכ"ם, וכן יעברו שיעורי מעבדה ולימודים עיונים רבים. במסלול ה-VLSI יילמדו הסטודנטים כיצד לבנות מעגלים זעירים, ספרתיים ואנלוגים, וכן גם אודות תוכנות פיתוח כגון CAD אשר נמצאת בשימוש רב בתעשיית האלקטרוניקה.