הנדסאי רכב הוא מקצועי מבוקש יותר ויותר, ככל שבתי אב רבים מחזיקים רכבים פרטיים – קרוב לשני מיליון, ויש אף יותר מכך רכבים שניים במשפחה או רכב מסחרי.
נשים לצד גברים שמעוניינים להבין יותר איך הרכב פועל ואיך ניתן לתחזק אותו או לתקן אותו, פונים ללמוד את תחום הנדסת הרכב. הנדסאי מוכשר יכול לקחת את תחום הרכב קדימה, ודרך ניסיונו לייעל את המוצר יכול אף להשפיע ולהוביל לשינויים ולשיפורים במערכות הרכב השונות. ככל שהטכנולוגיה דוהרת קדימה עם רעיונות כמו רכבים היברידיים ומערכות רכב מחודשות, הידע המצטבר בתחום משתנה ותופח מדי שנה, מה שנכנס לתוכנית הלימודים במקצוע הנדסאי רכב ותורם למומחיות של הלומדים ולמיומנויות הטיפול השונות ברכב ובכלים החדשים שמתאפשרים תודות לפיתוחים חדשים.
מהן מטרות לימודי הנדסאי רכב?
מי שמעוניין לפנות למקצוע מעשי מבוקש ועדיין להוציא תעודת תואר נחשקת גם היא העשויה בהמשך המסלול להוביל למקצוע מבוקש (מהנדסאי רכב למהנדס מכונות למשל). הסטודנטים בלימודי הנדסאי רכב לתואר ראשון יכולים לבחור בין מגוון מסלולי לימוד שונים הכפופים למשרד התמ"ת בדרך לתואר הנדסאי, ולאחר עמידה בכל הדרישות והקריטריונים הנוגעים לתחום זה ולמערכות פניאומאטיות ממחושבות והידראוליות, יוסמכו לתואר המבוקש.
|
|
נשים לצד גברים שמעוניינים להבין יותר איך הרכב פועל ואיך ניתן לתחזק אותו או לתקן אותו, פונים ללמוד את תחום הנדסת הרכב |
|
|
מהם נושאי הלימוד בלימודי הנדסאי רכב?
נושאי הלימוד מתחלקים למידע עיוני ולהתנסות מעשית והם מושפעים מההתפתחויות התדירות בתחום זה. בין נושאי הלימוד ישנם אנגלית טכנית (מקצועית), מתמטיקה, יישומי המחשב, מכניקה, הידראוליקה, בקרת אקלים, אבחון תקלות, חשמל ואלקטרוניקה ברכב, תרמודינאמיקה, מערכות מתקדמות ברכב ועוד. בתחום ההנדסה ילמדו קורסים הקשורים לתורת החומרים, לחלקי מכונות, גרפיקה הנדסית וכן לניהול מוסכים.
מי הוא קהל היעד ללימודי הנדסאי רכבים?
התחום פתוח לכל אחת ואחד החשים קרבה לתחום, בעלי חשיבה ריאלית, וכן יש להם חוש טכני וסקרנות ללמוד עוד. על מנת לעמוד בתנאי הקבלה ללימודים אלו, המועמדים יכולים לפנות למכינות יעודיות להנדסאות רכב או להשלים את הבגרויות הנדרשות. בוגרי התואר אשר עמדו בתנאים יכולים להירשם לפנקס הטכנאים וההנדסאים שבמשרד החינוך והמה"ט.