ענף הנדסת החשמל משגשג ומתפתח בקצב מסחרר, ויש לו זיקה ישירה והשפעה רבה על החברה המודרנית. לימודי הנדסת חשמל מהווים את הבסיס לתעשיית הטכנולוגיה העילית. לצורך פיתוחה של תעשייה משגשגת נדרשים מהנדסים נוספים, שיתרמו עוד לפיתוחה ולגדילתה של התעשייה. לימודי הנדסת חשמל מתמקדים במחקר ובפיתוח טכנולוגיות מבוססות על תופעות פיזיקליות - התקני ננו אלקטרוניקה, תכנון מערכות הספק עצומות המספקות אנרגיה למדינות שלמות. תת התחומים הנגזרים מהנדסת חשמל הם: אלקטרוניקה, אלקטרואופטיקה, בקרה, הספק, עיבוד אותות ותקשורת.
מעט על לימודי הנדסת חשמל
לימודי ערב הנדסת חשמל מיועדים לאנשים מהירי תפישה, בעלי כישורי למידה גבוהים, שאין להם זמן ללמוד בשעות היום.הלימודים מתקיימים בשעות אחר הצהריים וביום שישי. אנשים רבים שעובדים במשרה מלאה או חיילים, פונים לעשות תואר ראשון בהנדסת חשמל במסגרת מסלול ערב. מערכת השעות הגמישה והמתחשבת מאפשרים להם לשלב את הלימודים עם שאר העיסוקים שלהם בחיים. תחום הלימודים של הנדסת חשמל עוסק בתכנון, פיתוח ועבודה עם מגוון רחב של טכנולוגיות, וכולל פיתוח של ציוד תקשורת, מכשור רפואי, מערכות קול ושמע, מערכות חומרה לעיבוד מידע ועוד. במהלך הלימודים בוחרים הסטודנטים את תחום ההתמחות בו ירצו לעסוק, התחומים יכולים להיות מסלול מחשבים, מסלול בקרה ועיבוד אותות, מסלול תקשורת, מסלול אלקטרואופטיקה וכדומה. בוגרי תואר ראשון הנדסת חשמל הם בעלי הכלים והמיומנויות המשמשים למחקר, תכנון ופיתוח מערכות חשמל וכדומה.
מה לומדים?
תכני הלימודים משלבים נושאים מעולם המתמטיקה, פיזיקה, תורת החשמל והאלקטרוניקה, ותכנות ושימוש במחשב כתשתית מדעית. בין הנושאים הנלמדים יש חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי (חדו"א), אלגברה ליניארית, פיזיקה - מכאניקה, מעבדת מערכות לוגיות, פיזיקה – חשמל ומגנטיות, יישומי מחשב בהנדסה, פונקציות מורכבות, הנדסת חשמל, מבוא לתכנות ושפת C, מעגלים אנלוגיים, מעבדת תקשורת ועוד.
מה עושים עם זה?
העובדה כי חשמל על כל נגזרותיו משמש את כולם עוזרת לבוגרי תואר ראשון הנדסת חשמל להשתלב באפיקי עבודה רבים, בתעשיות מובילות ובתפקידים כגון תכנון מערכת תקשורת, עיבוד אותות, תכנון שבבים, תכנון מערכות אלקטרוניות ביתיות וכדומה.