למערכת הלימפה תפקיד חשוב בהתנהלות המערכת החיסונית של הגוף ושמירה על תקינותה ויעילותה. כדי להמריץ את פעילותה, משתמשים בעיסוי לימפטי אשר נלמד באופן מקצועי.
מערכת לימפטית של גוף האדם היא מערכת שמשתמשת בצינורות דקים, נימים וקשרי לימפה – מקשרים אלו יוצא נוזל שמכיל בין השאר תאי דם לבנים שמשתייכים למערכת החיסונית ומטפל בזיהומים ובפתוגנים שונים. הגוף כולו בנוי מרקמה רשתית צפופה של נימים לימפטיים שמכילים נוזלים אלו, ואחראים לטפל בזיהומים אשר נוצרים בכל האיברים. העיסוי הלימפטי הוא עיסוי רפואי המסייע לחדש את הרקמה התאית, משפיע על מערכת העצבים, ממריץ את המערכת החיסונית ואת סירקולציית הלימפה.
למי יכול להתאים עיסוי לימפטי?
העיסוי מיועד למי שהוא לאחר ניתוח או שנתון למצב פוסט טראומטי – הוא יתאים לבעלי בצקות בגוף, ולכל מי שיש לו עודפי נוזלים בגוף. העיסוי יכול להפחית ולהרגיע נפיחויות ובכאב, למי שכמות כדוריות הדם הלבנות והלימפוציטים דלילה, למי שזקוק לחידוש הרקמה התאית, למי שמערכת העצבים שלו זקוקה לחיזוק כדי לדייק בתנועה או בזמן התגובה. העיסוי הלימפטי יתאים לאנשים לאחר מחלה או הריון, לגילאים מתקדמים או ניוון שרירי ובעיות עור, מכיון שהמערכת הלימפטית זורמת מן השרירים לכיוון העור שם הצטברו הנוזלים וכשהיא נחלשת היא נזקקת לסיוע.
|
|
מי לא אוהב עיסוי? אולי זה הזמן ללמוד מה זה עיסוי לימפטי |
|
|
מה ההבדל בינו לבין עיסוי רגיל?
ההבדל בין עיסוי רגיל לעיסוי לימפטי, זה שהאחרון הינו עיסוי עדין ונטול כאבים. הטיפול נעשה תוך שהגוף רגוע ורפוי, הוא כה מרגיע עד כי מטופלים רבים נרדמים במשך הטיפול. העיסוי מתמקד בתנועות באזור הלב ובאזור בלוטות הלימפה, כאשר תחילת העיסוי הוא באזור הגרון, יורד אל הכתפיים ויורד אל קצוות הגוף המרוחקים יותר מן הלב. הוא יפחית כאב, אדמומיות, ירפה את שרירי השלד,ישפר תנועת חומרי הזנה לרקמות, ינקז פסולת מהן.
איך לומדים לעשות עיסוי לימפטי?
בעלי רקע בלימודי עיסוי מסוגים שונים וכן מי שאין לו רקע או ניסיון יכולים לפנות לקורסים השונים שנפתחים במקומות רבים בארץ, ומלמדים למן היסוד על אנטומית כלי הדם ושל כלי הלימפה, אינדיקציות לניקוז הלימפטי, פיזיולוגיה, דיפוזיה, שיווי משקל, לחץ דם ועוד. הלומדים מתנסים כבר במהלך הקורס עיסוי לימפטי בכל הנלמד בו ובכך מקבלים דיפלומה לעיסוי לימפטי כשכבר נצבר ניסיון.