לעיתים שוכחים הסטודנטים העתידיים לבחון את אותם פרטים בסיסיים כגון הליך הרישום לאוניברסיטה. לכל אלה ולנוספים- מיועד מאמר זה.
מרבית הסטודנטים הפוטנציאליים עוסקים רבות בסיכויי קבלתם לאוניברסיטה כזו או אחרת, תוך הקפדה על ציוני בגרות ופסיכומטרי מתאימים, עליה על חתך הקבלה וציון התאמה מספק. ואכן, כבר עם סיום השירות הצבאי- ולעיתים עוד בעת לימודי התיכון- מתחילה התחרות על חוגי הלימוד הנחשקים ועל מוסדות ההשכלה הגבוהה המבוקשים. למעשה, ההתמקדות בכל הנ"ל היא כה רבה, עד כי לעיתים שוכחים הסטודנטים העתידיים לבחון את אותם פרטים בסיסיים כגון הליך הרישום לאוניברסיטה. לכל אלה ולנוספים- מיועד מאמר זה.
מה הם מועדי הרישום לאוניברסיטה?
מועד ההרשמה הבסיסי לאוניברסיטאות הוא בחודשים ינואר-פברואר, על בסיס שנתי. עם זאת, בתחומי לימוד רבים נמשך מועד ההרשמה גם עד מאי ובמספר חוגים מצומצם- אף עד אוגוסט. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן להתחיל בלימודי שנה א´ גם בסמסטר ב´, הנפתח בחודשים פברואר-מרס. חשוב לציין, כי הרשמה מוקדמת, המתבצעת בחודש ינואר, עשויה לזכות בהנחה.
מהם דמי הרישום לאוניברסיטה?
דמי הרישום עבור הרשמה באוניברסיטאות עומד על 305 שקלים לנרשמים עד מחצית פברואר או 335 שקלים לנרשמים החל מאמצע פברואר ואילך. יודגש, כי עלות הרישום למכללות הינה גבוהה יותר. בכדי לפתוח בהליך הרישום, מוענקת למועמדים ערכת רישום, המכילה מעטפת הרשמה שאותה יד לשלוח לאוניברסיטה הנבחרת. בין היתר, מכילה המעטפת ידיעון המפרט את הליך הרישום של האוניברסיטה, כמו גם מידע על תארים, תנאי קבלה, מלגות ועוד.
מתי מתקבלת התשובה בנוגע לקבלה ללימודים?
עבור מועמדי תואר ראשון אשר הקדימו להירשם, נשלחות תשובות הקבלה או אי הקבלה ברובן כבר במהלך חודש פברואר או לכל המאוחר בחודס מרס. עבור מועמדי תואר שני, מתחילות להישלח התשובות במהלך החודשים אפריל- מאי. במקרה של אי קבלה או הסרת מועמדות לא מוחזרים דמי הרישום, למעט מקרים ספציפיים כגון מי ששילם את דמי הרישום אך לא נרשם בפועל. יצוין, כי ניתן להחליף חוגים או לשנות סדרי עדיפויות, באמצעות פניה בכתב למשרד הרישום והקבלה או מילוי טופס מתאים. זו עשויה להתקבל או להידחות על ידי האוניברסיטה, לאחר ביצוע דיון בנושא.