הנדסאי סביבה פועל למניעת עלייה בריכוז מזהמים סביבתיים, יוצר מערכת דינאמית אשר במקביל לצרכי האדם מאפשרת לחיות בעולם נקי יותר, מחושב ויעיל. התואר הראשון בהנדסת הסביבה הוא תואר כולל לכלל תפריט הידע הנדרש לעניין.
איכות הסביבה היא מושג שצף ועולה אל הכותרות יותר – האדם ההדיוט צופה מדי יום בשינויים שנעשים על פני כדור הארץ, אולם מתחת לפני השטח פועלות תעשיות שלמות להנדסת הסביבה – פשוט כדי לשמור על המשאבים הקיימים כיום – משאבי מים – מקורות כמו נחלים, נהרות, ימים ואגמים, בארות ומעיינות, אדמה ומחצבים, טיפול בזיהום ממקור של שפכים – תעשייתיים וביתיים, סילוק ומחזור מוצרי פסולת בחקלאות, בתעשייה ועירונית, זיהום אויר ממקורות שונים – תחנות כוח ומפעלים, כלי רכב וכן הלאה – רשימת הנושאים היא כמעט אין סופית ולכן מקומו של הנדסאי סביבה בתעשייה מבוקש ושמור לטובים ביותר.
אילו תחומי התמחות יש במקצוע?
בתואר הראשון הלומדים רוכשים את התשתית המדעית הנדרש לעניין, בעיקר בשנים הראשונות לתואר, כאשר בהמשך על בסיס הידע היסודי נבנה תוכן לימודי נוסף שמשמש לבחירה על פי תחומי העניין של כל סטודנט. מבין תחומי ההתמחות השונים שנרכשים בתואר הראשון (כמו גם בהמשך בתואר שני)- מכאניקת זורמים, הנדסה כימית, טיפול בפסולת ובשפכים, אקולוגיה, תחבורה, הנדסה אזרחית – כללית ועוד.
|
|
לימודי הנדסת סביבה המוצעים לתואר הראשון הם רק אבן היסוד למקצוע שהוא עולם ומלואו בתחום |
|
|
מהם נושאי הלימוד בהנדסת סביבה לתואר ראשון?
נושאי הלימוד מכילים תוכן רב הקשור לתחום המדעים המדויקים: ביולוגיה, ביוכימיה, פיסיקה, כימיה, אקולוגיה, תרמודינאמיקה, כימיה אורגנית ואי – אורגנית ועוד. נושאי איכות הסביבה יכללו טיהור מים, שפכים, אויר, פסולת מוצקה – טיפול בה ומחזור, חומרים מסוכנים, טיהור מים, בקרה של זיהום אויר, מטאורולוגיה, תורת החוזק, תורת החומרים, הנדסה כימית, הידרולוגיה ותורת הזורמים ועוד.
לאילו תארים מתקדמים אפשר להמשיך?
לימודי הנדסת סביבה המוצעים לתואר הראשון הם רק אבן היסוד למקצוע שהוא עולם ומלואו בתחום. התואר הראשון מקנה את היסודות לעיסוק בתחום כאשר ישנו ערב רב של מקומות תעסוקה בתחום, אולם למי שמעוניין להתמחות בתחום המעניין אותו – מצפים תארים מתקדמים (שני ושלישי), עם העלייה ברמת ההשתכרות. מתואר הנדסאי – הכיוון מעלה הוא השלמה למהנדסים או תואר שני במקצוע המבוקש.