מה זה בעצם הנדסאי מכטרוניקה? מה הוא לומד? במאמר זה, אנו ננסה להסביר לכם בדיוק מה הוא הנדסאי מכטרוניקה ועל תכני הלימודים שאותם מהנדסים יצטרכו ללמוד.
לימודי הנדסת מכונות מכטרוניקה הוא תחום יחסית חדש בשוק כיום. תחום זה הוא בעצם שילוב בין אלקטרוניקה, הנדסת מכונות, אמצעי פיקוד ממוחשבים ותכנון מערכות מכאניות. כיום בשוק ניתן למצוא את הצורך בהנדסאי מכונות מכטרוניקה שכן קיימות מערכות מכטרוניות רבות כגון: רובוטים לייצור מכוניות, רובוטים לייצור שבבים, רכיבי אלקטרוניקה למיניהם ועוד. אדם בעל הסמכה להיות הנדסאי מכטרוניקה יוכל לעבוד בחברות היי טק למיניהם אשר עוסקות בפיתוח או אחזקה של רובוטים או כל מערכת מבוקרת על ידי מחשב.
מקצועות מדעיים
על מנת להיות טכנאי מכטרוניקה יהיה עליכם ללמוד מספר מקצועות כגון מתמטיקה, בו תלמדו חזקות, שורשים, פונקציות מעריכיות, פונקציות לוגריתמיות, תחומי הגדרה וכמו כן תלמו הנדסה אנליטית (ישר, מעגל, פרבולה, מישור גאוס ועוד). פרט למתמטיקה, תצטרכו ללמוד גם אנגלית טכנית, כלומר שליטה במבנה הכללי והבנת הנקרא, בה תינתן לכם תרגול נמרץ של מבנים מדוקדקים, דוחות, מפרטים טכניים וכדומה. בקורס תזכו גם ללמוד על מבוא המחשב, שיעורים אלו יכללו לימוד על סוגי המחשב, ציוד היקפי, חומרה, מערכות הפעלה, פתרון בעיות במחשב, פקודות קלט ופלט, עבודה עם טבלאות ועוד.
|
|
הנדסת מכונות מכטרוניקה הוא שילוב בין אלקטרוניקה, הנדסת מכונות, אמצעי פיקוד ותכנון מערכות מכאניות. |
|
|
מקצועות יסוד בהנדסה
פרט למקצועות המדעים תלמדו גם מקצועות הנדסה כגון: מכאניקה טכנית – בה תלמדו אלגברה ווקטורית, סטטיסטיקה, מערכות כוח, ווקטור ראשי ומומנט ראשי, תנאי שיווי משקל, מרכז כובד, חיכוך, תנועות פשוטות, תנועות מורכבות, חוקי ניוטון, תנע, הספק, אנרגיה, התנגשות של גופים, תנועה הרמונית ועוד. כמו כן תלמדו על חוזק החומרים – מתיחה ולחץ, גזירה ומעיכה, תזוזות, חישובי חוזק, מאמצים, מומנט התמד, קריסה, היפותזות חוזק ועוד. מקצועות הלימוד הם רבים ויכילו, בנוסף לכול הנאמר, גם תורת החומרים, גרפיקה הנדסית, מערכות הידראוליות , תהליכי עיבוד, מערכות ייצור, יסודות החשמל והאלקטרוניקה ועוד.
מקצועות משנה
מקצועות המשנה הן בעצם מגמת ההתמחות שבה תבחרו והן יכללו: מערכות בקרה (ניתוח דינאמי של מערכות), בקרה ספרתית, תכנון מערכות משולבות, רובוטיקה, בקרים מתוכננים, רכיבים ומתמרים, פרוייקט גמר,
אלקטרוניקה ספרתית ומיקרו מחשבים (מבנה המיקרו מחשב), הינע חשמלי (מכאניקה של מערכות הנע), תרמודינאמיקה, מתקני הרמה ושינוע, תהליכי ייצור שבב, תהליכי ייצור בלתי שבבי, בקרת איכות ועוד.