עבודתו של עוזר ווטרינר מחולקת למספר קטגוריות, אך בכל מקרה, עקב אופי העבודה, אין עוזר הווטרינר יכול להיות בעל אופי רגיש מדי.
כאמור, עוזר ווטרינר צריך להיות אדם בעל כישורים מיוחדים ואופי ספציפי שכן העבודה תדרוש מכם עבודה עם בעלי חיים מכל הסוגים - ביניהם זוחלים, מכרסמים וכו´. אם הנכם רגישים או מפחדים מבעלי חיים מסוימים, זכרו כי יש סיכוי שתפגשו אותם במהלך עבודתכם. כמו כן, העבודה לפעמים נעשית בצורה אגרסיבית ככה שיש צורך להיות מסוגלים להפעיל כוח על בעל החיים (שהרי אין הוא יודע תמיד שאתם באים לעזור לו). ניתן לעשות קורס עוזר וטרינריה על מנת לעבוד בעולם זה.
הגיינה במרפאה הווטרינרית
לפני כל טיפול, בין אם שגרתי או לא (ניתוח, בדיקה חודרנית וכו´) יש צורך לוודא שסביבת העבודה (רצפה, שולחן ניתוחים, שולחן הבדיקה, ידית הדלת, תא השהייה של בעל החיים – במקרה והוא נשאר במרפאה וכדומה) מחוטאת כראוי כך שאין סכנה שבעל החיים (או אתם) יידבק במשהו – דבר זה הוא בגדר רשלנות רפואית ויכול לסבך אתכם עם תביעות. בנוסף לסביבת העבודה יש צורך חשוב לוודא שכלי העבודה עצמם מחוטאים, שכן זו הדרך מספר אחת להעביר מחלות מבעל חיים אחד למשנהו.
|
|
עוזר ווטרינר צריך להיות אדם בעל כישורים מיוחדים ואופי ספציפי על מנת לבצע את תפקידו. |
|
|
טיפול רפואי
תפקיד נוסף לעוזר הווטרינר הוא תיעוד המידע הרפואי של בעל החיים, כלומר, לשמור על רישומים המציינים את תסמיני הבעיה, שעות הבדיקה שלו, שעות הטיפול, מה נעשה בטיפול, זמן מתן תרופות, משקלו של בעל החיים וכו´. בנוסף לכך, על עוזר הווטרינר לעזור בהכנה של הציוד הרפואי לקראת הטיפול וכן בהכנה של חיסונים שונים. על עוזר הווטרינר לעזר גם בחבישה של בעל החיים במקרה הצורך, חיטוי הפצע וכדומה, כשהכול נעשה תחת השגחתו של הווטרינר.
חובות משרדיות
עוזר ווטרינר הוא גם בעל אחריות משרדית שקשורה לבעלי החיים וביניהם קבלה ושחרור של בעלי החיים מהמרפאה, יצירת רישומים לטיפולים עתידיים (או כל תזכיר לעתיד), ואף עוזרים עם שליחת דואר אלקטרוני ללקוחות. לעיתים עוזר הווטרינר יעזור עם כל הקשר להנהלת חשבונות והסדרת תשלומים של המרפאה הווטרינרית. במקרה של שהייה ממושכת של בעל החיים, אחראי עוזר הווטרינר על עדכון הבעלים בכל הנוגע למצבו הרפואי של בעל החיים ועל כן עליו לדאוג שתהיה תקשורת טובה ביניהם.