יתרון התואר בהנדסת חשמל על פני תארים אחרים הוא בכך שהוא מעניק לבוגריו הכשרה מעשית בנוסף לתיאורטית.
אז בעצם ניתן לעשות עם תואר ראשון בהנדסת חשמל? ובכן, מהנדסי חשמל יכולים לעסוק בתחומים המחקר והפיתוח (אולם בחלק המקרים תצטרכו יותר מתואר ראשון), בתכנון , הקמה ותחזוקה של רשתות חשמל, פיתוח תחזוקה של מוצרים, מיקרו אלקטרוניקה, פיתוח ואחזקה של ציוד תקשורת, תכנון ציוד רפואי ועוד. הביקוש למהנדסי חשמל, אפילו כאשר מצב השוק רעוע, הוא מהגבוהים במשק, שכן את הקידמה לא ניתן לעצור ותמיד יהיה צורך באנשי מקצוע בתחום.
שחיקת עבודה
כאמור, הטכנולוגיה תמיד נעה קדימה, דבר שיוצר שנושאי ההתמקצעות מתפתחים ומשתנים כל זמן, ועל כן, טווח השימושיות של מהנדס חשמל הוא קצר יחסית, אולם, יש דרכים להתגבר על כך כמו השתתפות בקורסים מעודכנים, התקדמות בתוך הארגון וכו´. סיבה נוספת לשחיקה היא שאין קשר רב עם אנשים אחרים, אולם, גם את זה פותרים מהנדסים רבים על ידי מעבר לתפקידים אחרים של ניהול ופיתוח: ניהול צוותים, ניהול ותכנון של מוצרים ופיתוחם, ניהול פרויקטים ואפילו שיווק.
|
|
במהנדסי חשמל יכולים לעסוק בתחומים המחקר והפיתוח. |
|
|
התמדה במקצוע
בחברות טכנולוגיות רבות, ניתן לשים לב כי לרוב המנהלים הבכירים יש רקע הנדסאי זה או אחר, כך שבעצם, פעמים רבות, אותו מנהל בכיר עשה את אותה העבודה שאתה עושה. לצד אותם מנהלים, יש את אלו אשר תמיד נהנים לבצע את עבודתם בתור מהנדסים, אותם אנשים נקראים לעיתים "מתמידים" – שכן הם מתמידים בעבודתם, אותם מתמידים ממשיכים להתעדכן בצורה שוטפת אודות תחום ההנדסה על ידי קריאה של ספרות, הרשמה לקורסים וכו´.
לימודים מתקדמים
העובדה שלימודי התואר להנדסת חשמל הם לימודים בעלי אספקט מעשי מאוד, גורמת לכך שמרבית הבוגרים בוחרים ללכת לעסוק מדי עם סיום לימודיהם, מיעוט הבוגרים שנותר, נשאר ללמוד לתואר שני. הרצון להישאר ללמוד לתואר שני מעיד על כך שהסטודנט מעוניין להתמקד יותר באספקט המחקרי שבתחום או אולי, מעוניין בקריירה אקדמית כלשהי. נפוץ יוצר לראות בוגרי תואר ראשון הולכים לעשות תואר שני במנהל עסקים, דבר שמאפשר להם להתברג בצמאת הניהולית שבארגונים השונים.