כולנו מכירים את המחשב ומודעים לחשיבותו בחיי היומיום שלנו. אך מה שרובנו לא יודע, זה מה שהוביל למהפכה בתחום המחשב.
המחשב כיום נמצא בכל תחומי חיינו: במדע, בעסקים, בממשל, במשפט, בחינוך, בתקשורת, בתחבורה, בבידור ועוד. תחום המחשב כיום הוא התחום אשר הוביל להשפעה הכי גדולה על האנושות בזמן האחרון. לימודי תואר במחשבים יעניקו לבוגריו כרטיס כניסה לשורה הראשונה של חידושי המדע במינו. מדעי המחשב הוא תחום חדש יחסית אשר החל להתפתח בשלושה העשורים האחרונים.
אודות מדעי המחשב
מטרת לימודי התואר במדעי המחשב הוא לחקור כיצד מחשבים מעבדים מידע וכיצד ניתן לפתור בעיות אשר יעזרו לאנושות. ייחודו של התחום הוא כאמור בהיקפו הנרחב ובעובדה שכול תחום שקיים כיום משתמש במחשבים: ביולוגיה חישובית, כימיה פיזיקאלית, תיאוריה של חישוב, גרפיקה ועיצוב, מחשבים ואינטרנט, הצפנה, לוגיקה, רשתות תקשורת, חישוב מקבילי, רובוטיקה, אלקטרוניקה ועוד נושאים רבים אחרים.
|
|
מטרת התואר היא להקנות לסטודנטים כלים אשר יאפשרו להם ללמוד בעתיד כל שפה שרק ירצו |
|
|
מטרת לימודי התואר הראשון במחשבים
רבים חושבים כי לימודי תואר במחשבים ילמדו את הסטודנטים כיצד לתכנת עם שפות תכנות כגון: Java, C#, C++, VB, AJAX וכדומה, אך טעות זו. מטרת התואר היא להקנות לסטודנטים כלים אשר יאפשרו להם ללמוד בעתיד כל שפה שרק ירצו – במילים אחרות, התואר יקנה להם את הבסיס של שפות התוכנה. הכשרה זו, אשר ידועה למנהלי ארגונים וחברות, מאפשרת לבוגרי התואר להשתלב בקלות בתעשיות טכנולוגיות מתקדמות וכן מאפשרות לבוגרים, אם ירצו, להשתלב בלימודים מתקדמים בהמשך.
תוכנית לימודים
למדעי המחשב מגוון תוכניות לימודים אשר ניתן להרחיב עם עשיית התואר (קרי: דו-חוגי), כגון: מדעי המחשב בשילוב עם הנדסת חשמל ואלקטרוניקה או מדעי המחשב בשילוב עם מדעי החיים (ביואינפורמטיקה). ניתן גם לשלב חוגים לא קונבנציונאליים כגון פילוסופיה – דבר זה יאפשר לך להתנסות בחיבור מיוחד בין חומר לרוח: מחשבים, אשר מייצגים את החדש והמתחדש ופילוסופיה, שזה תחום העוסק במטפיזיקה, אתיקה, לוגיקה וכו´ המייצג את העתיק שכן שורשיו מגיעים עד לימי יוון העתיקה.
עוד כתבות בנושא לימודי מדעי המחשב
למה ללמוד מדעי המחשב?
מה עושים אחרי התואר הראשון במדעי המחשב?