המחסור במשאב המים ברחבי העולם הוא בעיה שמובנת מאליה, אולם הטיפול בבעיה הזו מצריך ידע מקצועי וכולל שהוא פרי מחקרים. תואר שני בהידרולוגיה בא להקנות כלים כדי לחקור ולהעניק תשובות בתחום.
התוכנית לתואר שני בהידרולוגיה נוצרה מתוך כורך המציאות של ימינו שאמורה ללכת ולהחריף אם לא תטופל באופן מחושב. הידרולוגיה עוסקת בכל מה שקשור למים על פני כדור הארץ כמשאב, מבלי לכלול את מי האוקיאנוסים או את אלו שבאטמוספירה, אלא את מי התהום ואת כל שאר מקורות המים שעל פני היבשת- מי שטפונות, אגמים וימות, נהרות ונחלים, תעלות, מי ניקוז ועוד. חלק מכמויות המים בלתי ניתנות למדידה מדויקת אלא להערכה, למשל בכל מה שקשור למי תהום – ולכן הידע המקצועי גם בתחומים משיקים ומתוך מחקרים קודמים הוא כל כך נדרש וחשוב.
מהן מטרות תואר שני בהידרולוגיה?
בתואר השני בהידרולוגיה, הלומדים רוכשים ידע מעמיק בתחום זה על מנת לרכוש את הכלים לחקור ולפתח מודלים שונים ממוחשבים שיש בהם פתרונות למשבר המים החמור בעולם, שהוא עניין גלובלי, קיומי ונוגע לכולם. בתואר זה רוכשים לא רק כלי מחקר בנושא אלא גם ידע הקשור לאמנות בין לאומיות בנושא המים, על ניצול חוקי ובלתי חוקי של משאבים אלו, על מקורות מים משותפים, על דרכים למחזור ועוד וכן לומדים גם על מקצועות נושקים לתחום.
|
|
הידרולוגיה עוסקת בכל מה שקשור למים על פני כדור הארץ כמשאב |
|
|
מה נושאי הלימוד לתואר שני בהידרולוגיה?
תוכנית הלימודים כוללת פרות של מחקרים עדכניים בתחום – לגבי פיסיקה ומידול תהליכים גיאולוגיים, הידרולוגית מי תהום, מים עיליים, תהליכים גיאוכימיים במים, תופעות של שטח פנים בקרקעות, כימיה של משאבי מים, שיטות שדה למדידה, שיטות נומריות, מי קולחין – השלכות סביבתיות, פיסיקה של קרקעות, כימיה פיזיקאלית ועוד. במהלך התואר הלומדים יצאו לימי סיור בשטח.
מה אפשר לעשות עם תואר שני בהידרולוגיה?
לבוגרי לימודי התואר השני בהידרולוגיה תוענק תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים הנבחר – M.Sc בהידרולוגיה ובמשאבי מים. הידע המקצועי מאפשר פעמים רבות תעסוקה ברחבי העולם וכן בישראל בתחום התפלת המים, זיהומים שונים במקורות מים, בפיתוח טכנולוגי לשמירה על הסביבה, בהחדרת תוכניות סביבתיות, בהוראת התחום – לאחר הוצאת תעודת הוראה, לייעץ בתחום ועוד.