מסלול הלימודים מציע תוכנית לימודים היקפית, ייחודית ומקצועית כאחד, אשר מאחדת בין לימודים עיוניים ללימודים מעשיים בשטח.
רכיבה טיפולית מיועדת לאנשים אשר מעוניינים לעזור לילדים ומבוגרים כאחד במגוון רחב של קשיים ולקויות, בעיות היפר אקטיביות, בעיות התנהגותיות ורגשיות, קשיים בתקשורת, חולשת שרירים, ביטחון עצמי נמוך, דימוי גוף נמוך, נפגעי תאונות וכו´, וכמו כן תוכלו לעזור בשיפור היכולות המוטוריות שנגרמות ממוגבלויות פיזיות מולדות ונרכשות.בסיום המסלול תחזיקו בכול הידע הנדרש על מנת שתוכלו לשפר איכות החיים שלכם ושל המטופלים שלכם.
מטרת הקורס
הקורס בא להכשיר את בוגריו בשימוש נכון בחייה רבת עוצמה, חצי טון של שרירים טהורים והיא הסוס. הסוס נחשב כיום לחיה אצילית אולם חשוב לזכור שסוס הוא עדיין חיית פרא וכי שימוש בסוס לא כל ידע יכול להוביל לתאונות, שחלקן אף יכולות להיות קטלניות. במסגרת הקורס תלמדו לא רק על איך לשלוט בסוס אלא גם על איך להשתמש בו לצרכי טיפול באנשים בעלי צרכים מיוחדים, כלומר, רכיבה טיפולית.
|
|
הקורס בא להכשיר את בוגריו בשימוש נכון בחייה רבת עוצמה, חצי טון של שרירים טהורים והיא הסוס. |
|
|
נושאי הלימוד למדריכי הרכיבה
במהלך הקורס לרכיבה טיפולית, בחלק של הלימודים לקראת היותכם מדריכי רכיבה, תזכו ללמוד נושאים רבים ומעניינים ביניהם: רכיבה בסיסית והורס-מנ-שיפ, אילוף בסיסי, רכיבה והדרכה, תקשורת עם הסוס, עבודת קרקע, מקצועות תחרותיים, העמסת סוס על טריילר, משחקים עם סוסים, רכיבה ללא מושכות, מתודיקה, יחסי מדריך – חניך, דידקטיקה, עזרה ראשונה, בטיחות, בניית מערכי שיעור, ממשק, תזונה הסוס, ציוד רכיבה והתאמתו לסוס, גרומינג, וטרינריה שימושית, מבוא לפרזול, אימון הסוס, מבנה הסוס, סטאז´ בהדרכה, התנהגות הסוס ועוד.
נושאי לימוד למטפלי רכיבה
איך שתסיימו את החלק הראשון של הקורס, החלק של מדריכי רכיבה על סוסים, תתחילו את החלק השני של הקורס בו תלמדו לעומק על האספקט הטיפולי של הקורס. בחלק זה תלמדו מגוון רחב של נושאים: מהי רכיבה טיפולית, ההיסטוריה של הרכיבה הטיפולית, צוות, מתודולוגיה, ציוד ייעודי, תפקיד המדריך המטפל, בטיחות, קונטרה, מבנה החווה ומתקנים, אימון הסוס הטיפולי, איכות התנועה של הסוס הטיפולי, בריאות הסוס ותזונתו, בחירת הסוס הטיפולי, השפעת מבנה הסוס ותנועתו על הרוכב, אנטומיה של גוף האדם, התפתחות פיזית נורמלית של ילד כנגד התפתחות פיזית לקויה, פיזיולוגיה של האדם, שיתוק, טרשת, פגיעות ראש, תסמונת דאון, אתיקה מקצועית, ניתוח אבחונים, פיגור שכלי, יזמות, התנהגות ארגונית ועוד.