פעילות ספורטיבית משרתת את מטרותיו של המתאמן. כל מתאמן יכול ללמוד היום, שבכל סוג של פעילות שעושים, מנתחים את מרכיבי הכושר שרוצים לשפר ובונים תוכנית אימונים מותאמת.
בין אם זו פעילות ספורטיבית לשם הכיף או פעילות מובנית ומתוכננת מראש – המסגרת שעוטפת את הפעילות היא שתעשה את השינוי הגופני אצל המתאמן, לכן הכול מתחיל בגישה. היות והפעילות אמורה לשרת את המתאמן ולא להיפך, רצוי להתאים אותה ליכולות הגופניות ולפתח יעדים שיובילו אל המטרה. אותם צעדים מצמצמים את הפער אל המטרה והופכים את האימון מאימון של כוח רצון לאימון שנעשה בכיף. כדי להכין את המתאמן לפעילות המיוחדת שבה הוא עוסק – בין אם הוא שחקן כדור מים, אצן, רץ למרחקים ארוכים, מרים משקולות או מתאמן בשביל הכיף, מנתחים את הפעולות למרכיבים ואותם משפרים. בדרך זו, השיפור ניכר הן בתוצאה והן בהרגשה האישית.
מי הוא קהל היעד לקורס אימון פונקציונאלי?
הקורס מיועד למתאמנים חובבנים מרקעי ספורט שונים, אשר מעוניינים לצבור ידע מקצועי במסגרת מסודרת ותמציתית. הקורס יתאים למי שמעוניין לקבל מידע אקלקטי וממוקד לגבי שיפור הכושר הגופני העצמי שלהם במסגרת לימודי תעודה, ולא במסגרת קורס מאמנים מקיף או תואר להוראת הכושר הגופני.
|
|
פעילות ספורטיבית משרתת את מטרותיו של המתאמן |
|
|
מהן מטרות קורס אימון פונקציונאלי?
הקורס נועד להביא את המתאמנים לתוצאות טובות יותר בתפקוד היום יומי – הפיזיולוגי, מקנה את הכלים לניתוח מרכיבי הכושר הגופני השונים ובכך משית את הדרך לבניית אימון יעיל על פי המרכיבים שמכוונים לשיפור. במהלך הקורס, יעשה שימוש במידע פרי מחקרים, תיאוריות וגישות באימון, בניתוחים קינזיולוגיים ופיזיולוגיים שונים. הלומדים בקורס ידעו בסופו של הקורס להרכיב תוכנית אימון פונקציונאלית ויתאמנו על פי תרגילי הקורס.
מהם נושאי הלימוד בקורס אימון פונקציונאלי?
חומר הלימוד שיועבר בקורס אימון פונקציונאלי יכול להשתנות בין מוסדות הלימוד בהתאם להיקף הקורס ולקהלי היעד שלו. הנושאים שנלמדים בקורס נקודתיים, ויכולים להיות למשל – אנטומיה פונקציונאלית, טכניקות וגישות באימון, ניתוחי תרגילים, ניתוח מרכיבי כושר גופני בתוך פעילות, קינזיולוגיה פונקציונאלית, תפקוד פלג גוף עליון ותחתון, מתיחות וגמישות, כאבי שרירים, תרגילים לקבוצות השרירים השונות תוך כדי התחשבות בפציעות שונות ועוד.