יצא לך פעם לחשוב על העתיד? ראית כי בכל ספרי המדע בדיוני וכי בכל הסרטים העתידיים יש שימוש יוצא דופן בביוטכנולוגיה? נושאים מדעיים מעניינים אותך?
ביוטכנולוגיה הוא תחום אשר נמצא בהתפתחות מתמדת בשנים האחרונות שכן הוא מקשר בין נושאי הביולוגיה השונים לתחום הטכנולוגיה, במילים אחרות, עיקר עיסוק התחום הוא איך ניתן להשתמש באורגניזם חיים כגון: תאי צמחים, ווירוסים, חיידקים, תאי בעלי חיים, מערכות ביולוגיות ועוד על מנת לקדם תחומים טכנולוגיים אחרים כמו התעשייה,מוצרים חקלאיים, איכות הסביבה ועוד.התחום מושך אליו יותר ויותר משקיעים בשנים האחרונות עקב פיתוחים וגילויים אשר התרחשו בשנים האחרונות.
נושאי לימוד
במהלך התואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ילמדו הסטודנטים מגוון של נושאים מדעיים וטכנולוגיים ביניהם ניתן למצוא: כימיה, ביולוגיה, תכנות, ביוטכנולוגיה סביבתית, ביוטכנולוגיה בצמחים, הנדסת מזון, הנדסה כימית, מדע תזונה, מתמטיקה, סטטיסטיקה, גנטיקה, כימיה אורגנית, כלכלה, מיקרוביולוגיה, מדעי ההנדסה, מחשבים, ביוטכנולוגיה מולקולארית, תרמודינאמיקה, ייצור תרופות, ייצור אנזימים, ייצור תוספי מזון, ביוכימיקלים, פיזיקה, ביוכימיה, קינטיקה כימית, מבנה ותכונות מזון, הנדסת איכות, ניתוח ובקרה של תהליכים תעשייתיים בביוטכנולוגיה ועוד.
|
|
ביוטכנולוגיה הוא תחום אשר נמצא בהתפתחות מתמדת בשנים האחרונות |
|
|
מטרת הלימודים
מטרת התואר היא בראש ובראשונה להכשיר את הסטודנטים, על ידי הקנייה של ידע וכלים מעשיים, על מנת שיוכלו לעזור לספק לאנושות את הצורך ההולך וגדל שלהם למוצרים ידידותיים לסביבה הן מבחינת הייצור שלהם והן מבחינת השימוש שלהם. הצורך ההולך וגדל למוצרים אלו הוא הדבר אשר הוביל להתפתחות המקצוע בשנים האחרונות. מטרת התואר אם כן, היא להכשיר את מדעני העתיד של המדינה בפרט ושל האנושות בכלל על מנת שיוכלו לפתח מוצרים חדשניים ויצירתיים אשר יעזור לפתור בעיות קיימות ובעיות עתידיות.
אופק עתידי
לבוגרי התואר יפתחו מגוון אפשרויות לתעסוקה במגוון ענפים בשוק העבודה הן הפרטי והן הממשלתי, ביניהן ניתן למצוא: חברות בתעשיית המזון, חברות בתעשיית התרופות, תעשייה כימית, תעשיית הקוסמטיקה, מכוני מחקר פרטיים או אקדמאיים, לימודי הוראה, מרצים אקדמיים, חברות העוסקות באיכות הסביבה, חברות אשר מציעות שירותים של בקרת איכות,
ועוד. לכול אשר לא מעוניינים להיכנס לשוק העבודה ישר עם סיום התואר קיימת האפשרות ללכת ללימודי תואר שני אשר בהם תתמקדו ספציפית בנושאים מסוימים כגון: טיהור חלבונים, הפקת אנרגיה ממולקולות ביולוגיות, ביולוגיה ימית, ועוד.