הנדסת חומרים הינו תחום מתקדם אשר משלב בתוכו עקרונות הנדסה לצד נושאים מדעיים אשר עוסקים בתכונות של חומרים.
הנדסת חומרים הוא תחום אשר עוסק בתהליכי שיפור של חומרים על ידי השבחה של התכונות שלהם, כך שניתן יהיה לעשות איתם שימושים שונים אשר יתאימו לצרכים של ימינו. שיפור והשבחה של חומרים נעשה באמצעות הבנה של הקשר בין תכונת החומר למבנהו שזה בעצם גם מהות המקצוע.ככל שההבנה מעמיקה ורחבה יותר, כך היכולת שלנו לפתח מוצרים חדישים ועמידים יותר, עולה. דוגמה קלאסית לכך תהיה היהלום – חומר אשר עשוי רק מאטומי פחמן, אשר סידור מסוים שלהם יוצר את היהלום בעל הקשיחות העצומה ואילו סידור מעט שונה שלהם יצור לנו את החומר הנודע גראפית, חומר מאוד שבירי, דבר אשר מנוגד מאוד ליהלום.
על התואר
התואר בהנדסת חומרים נמשך כ-4 שנים אולם לעיתים בוחרים סטודנטים לפצל שנה וכך נהפך התואר ללימודים של 5 שנים. במהלך התואר יושם דגש רב על שלושת מקצועות היסוד: מתמטיקה, פיזיקה וכימיה. מקצועות אלו הם חשובים ביותר שכן הם מקנים לסטודנטים את הבסיס הנדרש להבנה מדעית של החומר הנלמד. כמו כן, הבנת שלושת מקצועות היסוד הללו יעזרו לבוגר, עם סיום התואר, להמשיך ולהתעדכן בשינויים שיחולו בתעשייה, שכן את כל הבסיס כבר למד.
|
|
הנדסת חומרים הוא תחום אשר עוסק בתהליכי שיפור של חומרים על ידי השבחה של התכונות שלהם. |
|
|
נושאי לימוד
סטודנטים אשר יבחרו ללמוד לתואר ראשון להנדסת חומרים יזכו לעבור קורסים במגוון נושאים מרתקים אשר יעזרו להם לבחון את התנהגות החומר, סיווגו ושימושיו האפשריים, מבין הנושאים שתלמדו תוכלו למצוא: פיזיקה, כימיה, חשמל, אופטיקה, מכאניקה, מתמטיקה, מיקרו אלקטרוניקה, פיזיקה של מצב מוצק, כימיה של מצב מוצק, מכאניקת הקוונטים, אלקטרומגנטיות, חומרים קראמיים, חומרים מרוכבים, קורוזיה, פולימרים, תכנות ויישומי מחשב, חומרים פלסטיים, עיבוד חומרים, ועוד.
אפשרויות תעסוקה
מהנדסי חומרים הם אחד מהמהנדסים היותר פופולאריים היום בשוק ואפשרויות התעסוקה העומדות בפניהם הם מגוונות. מהנדסי חומרים יהיו פעילים בכל השלבים אשר יובילו לפיתוח המוצר: משלבי המחקר, דרך שלב הפיתוח ועד שלב הייצור. דבר זה יוצר מצב שמאפשר למהנדסי חומרים להשתלב במגוון רחב של תפקידים במגוון רחב עוד יותר של תעשיות וחברות. תעשיית התרופות, תעשיית המזון, קוסמטיקה, היי-טק, רפואה ועוד - כל אלו פתוחים בפני בוגרי התואר. כמו כן ניתן לגשת לחברות מחקר פרטיות או לעסוק במחקר במוסד אקדמאי.