המרכז הבינתחומי קיבל אישור לפתיחה של תואר ראשון בקיימות, עם תוכנית ראשונה מסוגה בישראל
קיימות, או באנגלית Sustainability, הינו נושא אשר תופס תאוצה בשנים האחרונות ברחבי העולם אשר משפיע רבות על המגזר הציבורי והעסקי. לימודי תואר ראשון בקיימות בבינתחומי מציע מסלול דו חוגי בקיימות ובכלכלה ובקיימות וממשל, שהינה מבוססת על תוכניות לימודים מבתי ספר בארה"ב בתוספת של היבטים הקשורים לישראל, תוכנית זו הינה הראשונה מסוגה בארץ. התוכנית היא בינתחומית ועל כן יושם בה דגש על נושאים משמעותיים העומדים על סדר היום החברתי והסביבתי. מטרת התואר היא להכשיר את מקבלי ההחלטות העתידיים בישראל הן בתחומי הממשל והן בתחומי הכלכלה כל שיהיו מסוגלים להתמודד עם נושאי הקיימות.
תוכנית הלימודים
כאמור, תוכנית הלימודים תכלול בתוכה נושאי לימוד אשר יעסקו בקיימות של הסביבה: תכנון לאומי ארוך טווח של האנרגיה ומשק המים בישראל, פיתוח כלכלי בר קיימא בהקשר של נושאי הקיימות, איכות סביבה ואנרגיה, ראייה בינלאומית ליזמות וקבלת החלטות בכול הקשור לקיימות, פיתוח ויזמות בתחומי הסביבה, פיתוח של פיתרונות זמניים להבטחת הקיימות, ערכים ואתיקה, צדק חברתי, עידוד חדשנות, אנרגיה מתחדשת, מנהיגות, אתיקה עסקית, אחריות סביבתית, מדיניות אנרגיה ועוד.
|
|
המרכז הבינתחומי קיבל אישור לפתיחה של תואר ראשון בקיימות, עם תוכנית ראשונה מסוגה בישראל |
|
|
תחום חדש
פרופ´ אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד הבינתחומי בהרצליה אמר "תואר הקיימות מדגיש את צורת החשיבה בבינתחומי – צורת חשיבה המשלבת ערכי סביבה ותנאי חיים עם דרישות הפיתוח וצרכי האדם הבסיסיים ביותר כמו מים, מזון ואנרגיה. התואר מהווה נקודת מפגש בין דיסציפלינות שונות כאן שנוצר למעשה תחום דעת חדש אשר לו חשיבות אסטרטגית לאומית ובינלאומית". פרופ´ מרדכי שכטר השלים ואמר "מנהיגי העתיד יידרשו להבין בתחומי הסביבה והשפעתם על מנת שיוכלו לבצע חקיקה סביבתית אחראית".
סגל המרצים
בית הספר לקיימות רואה עצמו כמקום מפגש לדיונים בין גורמים רגולאטורים במדינה, יזמי טכנולוגיה ירוקה, ארגוני איכות הסביבה וגורמים בינלאומיים. בבית הספר לקיימות בבינתחומי יילמדו מיטה המרצים בתחום בהם: פרופ´ מרדכי שכטר – דיקן בית הספר, פרופ´ אורי מרינוב – המנכ"ל הראשון של משרד איכות הסביבה, פרופ´ ארזה צ´רצ´מן – מומחית לפסיכולוגיה חברתית בנושאי איכות הסביבה, ד"ר יעל פרג – מומחית במדיניות אנרגיה ושינוי אקלים וכן חוקרת בכירה באוני´ אקוספורד וד"ר קרני לוטן – משפטנית מתחום הרגולציה הסביבתית.