המבקשים להיבחן בבחינות הבגרות שלא במסגרת אינטרנית מוגדרים כנבחנים אקסטרניים. אלה נדרשים להשלים מספר הליכים טרם הבחינות, ללא תלות במסגרת בה בחרו להשלים את הבגרויות. במאמר זה נפרט על אודות
המבקשים להיבחן בבחינות הבגרות שלא במסגרת אינטרנית מוגדרים כנבחנים אקסטרניים. אלה נדרשים להשלים מספר הליכים טרם הבחינות, ללא תלות במסגרת בה בחרו להשלים את הבגרויות. במאמר זה נפרט על אודות פרוצדורת ההרשמה לבחינות הבגרות.
|
| יש בארץ מספר מכונים להכנה לבגרות, חשוב לבחון היטב את השירות ואת אופי ההוראה | |
|
פתיחת "תיק נבחן חיצון"- למי ולמה?
נבחנים שלא סיימו את לימודיהם בבית הספר וגילם עולה על 16, נדרשים לפתוח תיק נבחן. לצידם, נדרשים לפתחו גם תלמידים הלומדים בבית ספר שאינו מגיש את תלמידיו לבחינות הבגרות ונבחנים שסיימו את כיתה יב´ מבלי שהשלימו את בחינות הבגרות. יודגש, כי נבחנים שסיימו את בית הספר העל יסודי, במהלכו ניגשו לחלק מהבחינות או לכולן, יוכלו להשלים את תעודת הבגרות או לשפר ציוניו במעמד של "נבחן משנה" בבית הספר בו למד, וכך אינו מחוייב בפתיחת תיק אקסטרני. עם זאת, באם בוחר הנבחן לפתוח בכל זאת תיק, לא יוכל האחרון לשוב ולהיבחן במסגרת האינטרנית. עבור נבחנים שבבעלותם תעודת בגרות אינטרנית או אקסטרנית המבקשים לשפר ציון כזה או אחר ייפתח "תיק משפר". את תיק הנבחן יש לפתוח דרך שלוחות האגף לבחינות של משרד החינוך, הפרוסות ברחבי הארץ והמכונות "שלוחות לבחינות".
הרשמה לבחינות הבגרות עצמן- הכיצד?
פתיחת תיק נבחן אינה מהווה, כמשתמע מכך, הרשמה לבחינות הבגרות. זו מתבצעת באמצעות תשלום שוברי ההרשמה עבור מקצועות הלימוד המבוקשים. התשלום ייעשה דרך בנק הדואר, בתאריכים המתאימים (הנקובים על גבי שובר ההרשמה), כאשר עבור מועד הקיץ תיפתח ההרשמה בין התאריכים 1 בינואר-1 במרס, ועבור מועד החורף- בין התאריכים 1 אוגוסט-31 אוקטובר. יצוין, כי בכל שנה עשויים לחול שינויים במועדי ההרשמה או הבחינות, דבר המצריך מעקב שוטף של הנבחן אחר פרסומי העיתונים ושלוחות הבחינות. חשוב להוסיף, כי לבחינות קיימת גם הרשמה מאוחרת, האפשרית לתאריך של עד עשרה ימים טרם הבחינה. ההרשמה המאוחרת מלווה בתשלום תעריף מוגדל, הנקבע על ידי משרד החינוך. במקביל, מציע "מרב"ג" (מרכז בחינות גמיש) הרשמה בדקה ה-90, בדמי הרשמה גבוהים גם כן ועבור נבחנים שגרתיים בלבד.