שמירה על אורח חיים בריא זה אומר לקחת שליטה על מה שנכנס אל הגוף. התזונה יכולה לעורר שינויים בגוף ברמות השונות, למנוע מחלות ואף לטפל בהן כשהן קיימות. תזונה נכונה היא הבסיס לשמירה על גוף בריא, בעיקר על ידי טיפול בחומרים פחות מעובדים.
תזונה עשויה להשפיע על אורחות חייו של אדם, מרמת התאים בגוף ועד לרמת מצב הרוח הכללי. הרמב"ם למשל שהיה מראשוני הרפואה המונעת לפני כ-800 שנים, הדגיש את השימוש בתזונה ובהתעמלות כשני יסודות לשמירת הבריאות. הרמב"ם ואחרים אשר פיתחו שיטות לאורחות חיים בריאים באמצעות התזונה הנחו לא רק מה לאכול אלא גם מתי. כאשר התזונה אינה נכונה, זה עלול להשפיע וליצור דלקות, הרעלות, מחלות עור, גזים במערכת העיכול, נפיחויות וכאבים ועוד. הרפואה הסינית, ההודית, היפנית ועוד רבות נוספות מעתירות מהידע שהצטבר, כשכל המידע נמזג לתוך קורס טיפול תזונתי במחלות.
מהן מטרות קורס טיפול תזונתי במחלות?
בקורס ילמד על תורות התזונה השונות בקרב רפואות העמים, בחתך הטיפול במחלות קיימים ובמניעתן לעתיד. במהלך הקורס הלומדים ירכשו מונחים ומושגים מהתחום, ידעו לחלק למיני אבות מזון, יכיר ללומדים תוספי מזון וגם צמחי מרפא, יקנה מושג בשמירה על אורחות חיים בריאים לפי תפישות שונות, ידגיש את הקשר שבין בריאות הגוף לבריאות הנפש ועוד.
|
|
שמירה על אורח חיים בריא זה אומר לקחת שליטה על מה שנכנס אל הגוף. |
|
|
מהם הנושאים הנלמדים בקורס טיפול תזונתי במחלות?
תכני הקורס רבים ועשירים במידע שהצטבר ברבות שנות קיומו של האדם במראת ההיסטוריה, ועל כן תכני הקורס עתידים להשתנות מפעם לפעם בכל מוסד לימודים. בין השאר לומדים על יסודותיה של התזונה הטבעית, אבות המזון, מזון ממקור צמחי, חלבונים ואבני יסוד בבנית גוף האדם, סוכרים מן הטבע או מלאכותיים, שומנים – שומן "טוב" ושומן "רע", ממקור צומח או חי, נוגדי חמצון ותרומתם, חומצה ובסיס, טיפול תזונתי במחלות שונות: טרשת עורקים, עור, סוכרת, הסתיידות עורקים, יתר לחץ דם, זיהומים ודלקות, מערכת הנשימה, מחלות אוטואימוניות ועוד.
מה אפשר לעשות עם הידע שהצטבר?
הידע שהצטבר מקנה לבוגרי הקורס תעודה בלימודי תזונה קלינית על פי הנושאים בקורס. לאחר הקורס ניתן יהיה להשלים את הידע בהרשמה לקורסים נוספים הקשורים לנושא, כמו למשל צמחי מרפא, ארומתרפיה, תזונה אורגנית, דיאטנות, תזונה הודית, תזונת ספורט ועוד. בנוסף, ניתן להשתלב במגוון משרות המשתייכות למערכת הבריאות, בתפקידים שונים בתעשיית המזון ואף בניהול ועוד.