כאשר צצות תקלות במחשב הביתי – והן צצות, נתקשר מיד לטכנאי מחשבים, שכן תפקידו הוא לתקן את המחשב, הביתי או המשרדי. עבודה זו ידועה לכל ובימינו ואף ברורה, ולעיתים נדמה כי ללא מחשבים וללא טכנאי מחשבים, העולם סביבנו לא היה מתקיים כיום כפי שאנו מכירים אותו.
אנשים רבים חושבים שידיעותיו של טכנאי המחשבים מתחילות ומסתיימות בהדלקה וכיבוי של המחשב, אולם בפועל, הלימודים הנדרשים על מנת להפוך לטכנאי מחשבים דורשים יותר מכך, הרבה יותר מכך וכן הטכנאים מתרגלים הרבה יותר מאשר חושבים.
מטרת הקורס
מטרת קורס טכנאי מחשבים היא להכשיר את המשתתפים לעבוד עולם טכנאות המחשבים על ידי הקניית הכלים הנכונים והידע הנדרש להתמודד עם בעיות שונות בין אם מוכרות ובין אם לא. הקורס מיועד לאנשים אשר רואים את עתידם בתחום המחשבים בכלל ובתחום טכנאי המחשבים בפרט, כאשר לא נדרש מהם ידע קודם כבסיס לקורס. אולם, קיימים מסלולי לימוד רבים ושונים, שחלקם כן דורשים ידע בסיסי קודם וחלקם לא, למרות שבדיעבד, קשה מאוד למצוא היום אנשים ללא הבנה בסיסית במחשבים.
|
|
כשיש תקלות במחשב הביתי, נתקשר מיד לטכנאי מחשבים, שכן תפקידו הוא לתקן את המחשב, הביתי או המשרדי. |
|
|
נושאי לימוד - חומרה
כאמור, ישנם תוכניות לימודים רבות במסגרת הלימודים לטכנאי מחשבים, והן מקיפות ידע רב ודורשות ריכוז רב ומחויבות גדולה במסגרת הלימודים. בתחילת הקורס לומדים על הבסיס שהוא מבנה המחשב וחלקיו, כמו כן לומדי על סוגי טכנולוגיות שנעשה בהם שימוש לבניית המחשב ועוד. בהמשך לומדים גם על זיהוי תקלות, איתור רכיבי חומרה, זיהוי אמצעי איכסון, לוחות אם, לוחות זיכרון, מעבדים, כרטיסי רשת, כרטיסי קול, כרטיסי מסך, כוננים קשיחים, כלי תקשורת שונים ועוד.
נושאי לימוד - תוכנות
לאחר שהכירו הסטודנטים את מבנה המחשב, חלקיו, דרכי הייצור שלו וכו´, יעברו הסטודנטים ללמוד על תוכנות המחשב. בקורס טכנאי מחשבים ילמדו הסטודנטים על תוכנות שימושיות יומיומיות, על תקלות נפוצות בהם, התקנה, התאמה למחשב, תחזוקה שוטפת, ניהול, התמודדות עם תקלות בצורה ישירה או טלפונית וכו´. כמו כן, ירכשו הסטודנטים ידע מעמיק ונרחב בתוכנות Windows נפוצות. מעבר לתוכנת Windows הנפוצה, לומדים טכנאי המחשבים לעתיד כיצד להתקין רשתות תקשורת, לטפל בתקלות של מודם ושל אינטרנט לקוי, לזהות ציוד תקשורת וכבלים, לבנות רשת תקשורת חוטית ואלחוטית וכדומה.