אופטומטריה הינו תחום מעניין וייחוד אשר עניינו הוא סביב החוש העיקרי והחשוב ביותר של האדם – הראייה. בתור אופטומטריסט מורשה תוכל לאבחן ולהתוות טיפול בכל הקשור לראייתם של אנשים, לאתר ולטפל בליקויי ראייה.
אופטומטריה הוא מקצוע רפואי אשר עוסק בעיניים ומבנים נלווים כמו חזון, מערכות ויזואליות, מידע חזותי, עיבוד מידע וכדומה בבני אדם. אופטומטריסטים הם אנשי מקצוע מורשים בעלי הכשרה רפואית אשר משמשת אותם לקבוע ולהתאים עדשות לשיפור הראייה, וכן גם לאבחן ולטפל במחלות עיניים שונות. כמו ברוב המקצועות, לימודי אופטומטריה וההסמכה מסודרים על ידי גוף יחיד. אופטומטריה משלבת בתוכה תחומי מדע רבים ממדעי החיים, מדעי הרפואה ומדעים מדויקים. אופטומטריה החלה במאה ה-19 ובתחילה הייתה בכלל תעשייה שייצרה כלי זכוכית למדידת נפח נוזלים ולעריכת ניסויים.
תוכנית הלימודים
התואר לרוב נמשך כ-4 שנים, אולם נתון זה משתנה ממוסד למוסד, כשבשנה הראשונה לומדים קורסי מבואות במקצועות כמו פיזיקה, כימיה, מתמטיקה, ביולוגיה, אופטיקה וכו´. בשנה השנייה לומדים בעיקר קורסי אופטיקה למיניהם, בשנה השלישית לומדים הסטודנטים קורסי אופטיקה נוספים ברמה עיונית ומעשית, וכן גם קורסים בנושאי מדעי הרפואה, הסטודנטים גם זוכים להתנסות מעשית בבתי חולים. בשנה הרביעית עיקר הלימודים הם לימודים קליניים בתחום האופטיקה כשבמקביל נמשכת ההתנסות בבית החולים.
|
|
אופטומטריסט מורשה תוכל לאבחן ולהתוות טיפול בכל הקשור לראייתם של אנשים, לאתר ולטפל בליקויי ראייה. |
|
|
נושאי לימוד
במהלך לימודי התואר ילמדו הסטודנטים נושאים רבים, כגון: ביולוגיה כללית וביולוגיה של התא, פיסיולוגיה של הראייה, מבוא לבדיקות אופטומטריות, אנטומיה ופיסיולוגיה עינית, אנטומיה, תפיסה תחושתית של הראייה, עדשות מגע, טכניקות אופטומטריות מתקדמות, אפידמיולוגיה, נוירואנטומיה ונוירופיסיולוגיה של המוח והקשר לעין, תפיסה ראייתית, אופטומטריה סביבתית ותעסוקתית, ניהול קליניקה אופטומטרית, התפתחות הילד, פרמקולוגיה כללית ואוקלורית, ביוכימיה, ביולוגיה, אימונולוגיה, מיקרוביולוגיה, אופטיקאות, פתולוגיה כללית, סטטיסטיקה, תרפיה ויזואלית, חוק ואתיקה, פסיכולוגיה, פדיאטרית, אורתופטיקה, אופטומטריה סביבתית ותעסוקתית, גנטיקה, פזילה ועוד.
אופק עתידי
בוגרי לימודי תואר ראשון במדעי האופטומטריה יוכלו לעסוק כאופטימטריסטים שכירים או עצמאיים במגוון מקומות תעסוקה אפשריים, כגון: בתי חולים, קופות חולים, מרפאות ציבוריות, חברות לייצור ושיווק משקפיים, מכוני ראיה, חנויות או רשתות אופטומטריות, קליניקות אופטומטריות למיניהן, מרפאות פרטיות ועוד. כמו כן, יוכלו הבוגרים להמשיך לכיוון המחקרי על ידי המשך הלימודים לתואר שני, תואר אשר יעזור להם להרחיב את הידע שלהם עוד יותר. בעזרת תואר שני יוכלו לעבוד במכוני מחקר מתקדמים ויעזרו לפתח ולמצוא פתרונות לבעיות ראייה שונות.