בירה היא אחד מהמשקאות שניתן להכין בבית עם אמצעים פשוטים יחסית. באמצעות מספר תהליכים והמתנה מסוימת ניתן ליהנות מטעמה המרווה של בירה ביתית.
הכנת בירה אינה נושא קשה מידי, צריך ללמוד כיצד מתבצע הנושא ואת תהליך הייצור, אך ניתן להוציא בירה אכותית גם באמצעות ידע לא רב מידי. כיום קיימים בשוק הישראלי מגוון מוצרים ועזרים שונים שיכולים לשפר את הכנת הבירה ואת טעמה. ישנם מספר שיטות להכנת בירה ביתית. הראשונה היא באמצעות תרכיז מוכן מראש המגיעה בקופסת פח, כל מה שנותר לעשות הוא להמיסו במים חמים למשך זמן מה, ולאחר מכן להעביר אותו לתסיסה. כמו כן קיימת שיטה מסובכת יותר והיא בישול מגרעיני לתת בלבד.
מהלך הקורס
הקורסים מורכבים ממפגשים שונים של שעתיים שכוללים סיורים שונים במבשלות בירה. הקורס מעניק מספיק ידע הן בשביל לבשל ביית בירה והן בשביל להפוך זאת למקצוע. במהלך הקורס מוצגים סגנונות שונות של ייצור בירה תוך טעימה והבנת התהליכים השונים וההבדלים בין הסוגים השונים של הבירות. עבור מי שרוצה קורס מתקדם יותר קיימת אפשרות כזו בו מועברים נושאים ספציפיים יותר.
|
|
בירה היא אחד מהמשקאות שניתן להכין בבית עם אמצעים פשוטים יחסית. |
|
|
תוכן השיעורים
המפגשים הראשונים מוקדשים יותר לפן התאורטי, הקורסים השונים מורכבים ממבואות לבישול בירה, הכרה של חומרי הגלם השונים,מאפייני הלתת, אופן הגידול של הלתת,הנבטה וכדומה, כשות, מים, טיפול במים, השלבים השונים בתהליך היצור,ניקוי וחיטוי, סגנונות בירה,שליטה בטמפרטורות, טעמים, חומציות, מבוא לתהליך התסיסה ומחזור חחי השמרים,מבוא לסגנונות בירה וטעמים שונים,בעיות בתסיסה, תכנון מתכונים,תהליך ייצור הבירה בבוטיק ועוד. כמו כן במהלך הקורס יועבר חומר מעשי כמו, אריזת הבירה, טעימות בירה, סיורים שונים ועוד.
סיום הקורס
עם סיום הקורס כל בוגר ומשתתף מקבל תקציר של כל החומר שהועבר בשיעורים,כמו כן בקבוקי בירה מהבירה שיוצרה במהלך הלימודים ועוד. הקורס מקנה יכולות בסיסיות בהכנת בירה שיכולות לשמש את החובבן והן את מי שרוצה להפוך את התחום למקצוע. עבור מי שרוצה להמשיך ולעסוק בתחום באופן רציני ומקיף יותר ישנם עוד קורסים רבים ייחודים יותר אשר מעניקים התמקצעות בתחומיים צרים יותר. הכנת בירה היא תהליך מהנה ומספק והקורס מעניק את האפשרות לכל אחד לעסוק בכך.