ממונה בטיחות אש הוא אדם אשר בידיו נמצאת האחריות לדאוג לכך שמקום העבודה עומד בכל התקנים מול הרשויות בנהלי חירום וסיכוני אש.
על פי חוק, חובה על כל מפעל או ארגון העומדים בקשר עם רשויות וספקי שירותים ומוצרים לעבור הדרכה מקצועית בנושאי סיכונים הנובעים מאש והתלקחות וכן בדבר נהלי חירום במקרי שריפה. נוסף על כך עליהם למנות מטעמם ממונה בטיחות אש מוסמך המתפקד כמנהל תפעול הבטיחות בנושא זה, אשר עבר הכשרה בקורס מקצועי. קורס ממונה בטיחות אש יעניק למשתתפיו כלים פרקטיים ומיומנות בתפעולן וניהולן של שלל סוגי מערכות האש הקיימות.
נושאי לימוד
מהות האש כימיה ופיזיקה של הבעירה, סקירת סוגי ציוד מגן וציוד כיבוי ודרכי טיפול, חוקים ותקנות בנושא בטיחות אש ישום בארגונים, אחריות מקצועית של ממוני בטיחות אש, מטעני אש- סקר סיכוני אש, פרויקט מעשי למניעת אש, עמידות אש של חלקי בניין וחומרי בניין, חומרי כיבוי ומעכבי אש, תפקיד ממונה אש כלים מתקדמים לכיבוי ומניעת אש, מבוא לחומרים מסוכנים( חומ"ס) מעורבות בשריפות, הכנת תיק נוהל מצבי חירום אש, הכנת תיק מקצועי, תכנון סידורי בטיחות, שיטות כיבוי והכנת נהלי חירום מגזר פרטי ציבורי, התגוננות מסיכוני חשמל לממוני בטיחות אש, מערכות גילוי איתור וכיבוי אוטומטי, שיקולי בטיחות בתכנון ניתוח תרחישים- פתרונות, מערכות מים לכיבוי אש- פתרונות, סיורים מקצועיים – לטיפול במצב חירום אש, הכנת תיק ביקורת מצב בטיחות אש עפ"י נציבות הכבאות, סיכוני אש- במבנים מערכות ומיתקנים, דרישות ותקנים ישראלים ובינלאומיים לפי סוג הארגון, עזרה ראשונה תרגול מעשי ועוד.
|
|
ממונה בטיחות אש הוא אדם אשר אצל האחריות לדאוג לכך שמקום העבודה עומד בכל התקנים מול הרשויות. |
|
|
תוכנית הלימודים
הקורס יקנה למשתתפים בו הכרה עמוקה עם חוקים ותקנות שונים בתחום בטיחות האש כפי שהם מוצגים על פי חוקי המדינה. משתתפי הקורס ירכשו ידע נרחב בכל הקשור למתן פתרונות במניעת שריפות בחברה, צמצום הסיכוי להתלקחות של שריפות, מציאת דרכים למזעור נזקים במקרה של שריפה, הכרה של מערכות הגנה מתקדמות מפני אש וכו´. הקורס עצמו מתאים לאנשים בעלי זיקה בנושאי בטיחות בכלל ואש בפרט, ולאלו אשר רוצים להשתלב בתחום הבטיחות המוסדי.
אפשרויות תעסוקה
משתתפי הקורס יוכלו, עם סיומו, לחפש עבודה בכל חברה שרק ירצו, שכן, כאמור, על כל חברה נדרש על פי חוק, למנות אדם מוסמך שיהיה ממונה בטיחות אש כך שכל מה שנותר לבוגרים לעשות הוא לבחור באיזו חברה ברצונם לעבוד, בין אם זה בבתי עסק פרטיים, ארגונים ציבוריים, ארגונים פרטיים, מוסדות ממשלה וכו´.