אין ספק שבתי הספר היסודיים הינם בסיס של מערכת החינוך שכן זוהי המסגרת הראשונה שאותה חווים הילדים בצורה לימודית מתקדמת. המורים והמחנכים בבתי הספר היסודיים מניחים את התשתית הלימודית, החברתית, הרגשית והערכית של התלמידים.
בשנים האחרונות קיים מחסור במורים לבתי הספר היסודיים בכל רחבי הארץ. לכן, משרד החינוך מעניק מלגות גבוהות לסטודנטים מתאימים הלומדים את אחת ההתמחויות של בית הספר היסודי (אנגלית, מתמטיקה, ספרות, תנ"ך, טבע). לימודי הוראה לביה"ס היסודי היא תוכנית עשירה אשר מחנכת את משתתפיה לערכים אתיים הקשורים לתהליכי למידה וחינוך, כמו כן התוכנית מכשירה את משתתפיה לפתח היבטם המקצועיים הקשורים למאפיינים התפתחותיים, רגשיים וחברתיים.
שינוי העתיד
תואר בחינוך לבית הספר היסודי מספק כניסה לאחד המקצועות המתגמלים ביותר בחינוך כיום. בילוי ימיך עם ילדים מכיתות א´ ועד ו´ אומר שתהפכו לחלק מהצחוק שלהם, היצירתיות שלהם וחלק מחיפוש האין סופי אחר ידע. כאשר מלמדים בבית ספר ילדים צעירים, או עובדים בכל תפקיד אחר מיני רבים בבתי ספר יסודיים, אתם זוכים לקבל הזדמנות לעזור לפתח את מוחותיהם ועמדותיהם של מי שהופך להיות עתידנו.
|
|
בתי ספר הינם vבסיס של מערכת החינוך שכן זוהי המסגרת הראשונה שאותה חווים הילדים. |
|
|
נושאי לימוד
תכנית ההכשרה מדגישה את הזיקות בין מרכיבי ההכשרה השונים: לימודי חינוך והוראה, לימודי הרחבה בגיל הילדות ובתחום השפתי, בין הנושאים הנלמדים ניתן למצוא: עזרה ראשונה, זהירות בדרכים, ביטחון ובטיחות, לשון ואוריינות, סוציולוגיה של החינוך, מחשבת החינוך, פסיכולוגיה התפתחותית, מבוא לשילוב הילד בעל הצרכים המיוחדים או שילוב תלמידים בעלי צרכים מיוחדים, תכנון לימודים ומיומנויות הוראה, הוראה בכיתה הטרוגנית, דידקטיקה בתחום הדעת, נורמה וליקויים בחשבון א´, נורמה וליקויים בחשבון ב´ - דרכי התערבות, מתמטיקה ותפיסתה, פיתוח יחידת לימוד בסביבה מתוקשבת, תרבות, זהות ומעגל השנה, הערכה חינוכית, ניווט כתה, שיטות להוראת קריאה וכתיבה, התנסות מעשית.
לימודי התמחות
לימודי ההתמחות שונים ממוסד למוסד, אך בכל אופן, לימודים אלו מהווים מרכיב משמעותי בתכנית הלימודים וההכשרה של הסטודנטים להוראה. ההתמחות עצמה, כמו כל התמחות, עומדת סביב בחירה של נושא התמחות מסוים, ובמקרה של לימודי הוראה לביה"ס היסודי, הבחירה תהיה בין מתמטיקה, ספרות עברית, טבע ומדעים, תנ"ך והוראת אנגלית. ההתמחות כוללת למידה אקדמית של תחום הדעת הנבחר על ידי הסטודנט הכוללת למידה של קורסי מבואות, שיעורים מתקדמים וסמינריון תוך למידה מעמיקה של סוגיות הקשורות בהוראת המקצוע, קשיים בהוראת תחום הדעת, תכנון לימודים והערכה בתחום הדעת ועוד.