בחינת אמי"ר (אנגלית מיון רמה) הינו מבחן מיון של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה הבודק את רמת הידע באנגלית של תלמידים אשר רוצים ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה פה בארץ.
מבחן אמי"ר הוא מבחן הבודק את רמת האנגלית שלכם לצורך קביעת מספר הקורסים באנגלית שיהיה עליכם לקחת במהלך הלימודים בתואר ראשון. אמי"ר הם בעצם ראשי תיבות - אמי"ר = אנגלית מיון רמה. התפיסה באקדמיה היא שכל בוגר תואר ראשון חייב לדעת אנגלית ברמה מסוימת, גם לצורך עבודות שיעשה בעתיד (היכולת לקרוא מאמרים רלוונטיים לעבודה שתעסקו בה), וגם סתם ככה, כי בוגר תואר ראשון לא יכול להיות עילג. לכן, כל בוגר תואר ראשון (לא משנה אם זה במנהל עסקים, משפטים, כלכלה, מחשבים, הנדסה וכו´) חייב להגיע לרמה נדרשת מסוימת באנגלית. כדי להגיע לרמה זו באנגלית, על הסטודנטים לקחת קורסים באנגלית, בהתאם לרמה בה הם נמצאים בתחילת הדרך.
מבנה המבחן
בנה של מבחן אמי"ר מתחלק לשלושה נושאים עיקריים. הראשון הוא הבנת הנקרא, בו מתבקשים הנבחנים לקרוא טקסטים קצרים, שאורכם אינו עולה על עמוד אחד, ולענות על שאלות על פי קטע הקריאה. החלק השני הוא ניסוח משפטים מחדש, בו מופיע משפט באנגלית, ולאחריו ארבע אפשרויות לניסוח מחדש של אותו המשפט, כך שמשמעותו לא תשתנה וחלק שלישי של השלמת משפטים, בו מופיע משפט ובו מילה חסרה ולאחריו ארבע אפשרויות להשלמתה. כמו כן, מבחן אמי"ר מורכב משלושה פרקים, כאשר כל פרק דומה לקודמו מבחינת המבנה שלו.
|
|
בחינת אמי"ר הינו מבחן מיון של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה הבודק את רמת הידע באנגלית של תלמידים. |
|
|
מתי ניתן להיבחן?
אין זמן המתנה בין מבחן למבחן. ניתן אפילו להיבחן יום אחד בבחינת אמי"ר ויום לאחר מכן בבחינת אמיר"ם (אמיר"ם הינה בחינת אמי"ר ממחושבת) או להפך. האוניברסיטה או מכללה תיקח כמעט תמיד את הציון הגבוה מבין השניים. חשוב לציין כי מאחר שישנם שינויים קלים בין המוסדות השונים, מומלץ לערוך בדיקה יסודית במוסד הלימודים אליו מתכננים להירשם.
פטור מאנגלית
כאמור, בין המוסדות השונים קיימים שינויים קלים ואחד מאותם שינויים הוא הציון שיש להוציא על נמנת לזכות בפטור הנכסף. ברוב האוניבסיטאות הציון עומד על 234 לפחות, וזאת לעומת הציון שיש צורך לקבל בפסיכומטרי על מנת לקבל פטור שהוא 134. חלק ממוסדות הלימוד מאפשרים לגשת למבחן אנגלית פנימי כדי לשפר את הרמה או לקבל פטור: מבחן אנגלית פנימי מיועד לסטודנטים שחסרות להם נקודה או שתיים כדי לעלות לרמה גבוהה יותר בקורס האנגלית, או כדי לקבל את הפטור.