בניגוד לכל מה שחושבים עליו, תחום הכלכלה אינו עוסק בכסף אל בהשקעות, בתוצר בגורמי ייצור ובשווקים.כסף הוא רק כלי המשמש למדידה. תואר שני בכלכלה מיועד לאלו הרוצים להרחיב ידיעותיהם ולעסוק בתחום זה.
לימודי תואר שני בכלכלה מיועדים לבוגרי תואר ראשון בכלכלה או במקצועות קרובים כמו מנהל עסקים, חשבונאות,בנקאות ומימון. כיום תואר שני בתחום זה ניתן ללמוד בסמפר מצומצם של מוסדות אקדמאים בארץ ותנאי הקבלה קשים. כיום קיימים שני מסלולי לימוד עיקרים לתואר שני זה, מסלול מחקרי הכולל בתוכו עבודת תזה ומסלול לא מחקרי שאינו כולל עבודת תזה. עבור מי שרוצה להמשיך בתחום האקדמאי ולעשות דוקטורט מסלול עם תזה הוא הרצוי.
נושאי הלימוד במהלך התואר
נושאי הלימוד לתואר שני בכלכלה הינם ייחודים וממוקדים יותר מאשר במהלך התואר הראשון. הנושאים נוגעים בכל תחומי הכלכלה,, מיקרו כלכלה, מאקרו כלכלה, כלכלת עבודה, כלכלה ואבולוציה, משפט וכלכלה, כלכלה ואתיקה, כלכלת אינפורמציה ועוד. כמו כן ניתן דגש רב על קורסים בתחום המתמטיקה וסטטיסטיקה כגון, הסתברות וסטטיסטיקה, שיטות מתמטיות בכלכלה, אלגברה לינארית לכלכלנים ועוד. לבסוךף נלמדים גם קורסים רבים בתחום החשבונאות והניהול כמו,ניהול, אסטרטגיה,מימון,נירות ערך, שוק ההון ועוד. כמובן שיש עוד נשואים רבים עליהם ניתן דגש אך קצרה היריעה מלהכילם.
|
|
הלימודים מקנים כלים רבים לפתרון בעיות עתידיות ולהתמודדות עם מצבים במשק |
|
|
מדוע ללמוד תואר שני בכלכלה ?
תואר שני בכלכלה הינו תואר מתקדם ביותר וניגשים ללמוד אותו אנשים שהתחום מרתק אותם ורואים עצמם עוסקים בתחומים אלו ודומים בחייהם. במשק הישראלי בעמדות ניהול בכירות הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי מחפשים בוגרי תואר שני בכלכלה על מנת שיובילו את הארגון והחברה בביטחון ובידע רב. כמו כן, כל המוסדות הפיננסים הגדולים כמו חברות ביטוח, בנקים וחברות השקעות מחפשים בוגרי תואר שני בכלכלה שיובליו וינהלו מחלקות בארגון.
קהל היעד ותנאי הקבלה
תואר שני בתחום זה מתאים למי שנמשך לתחום הכלכלה ורואה בכך את יעודו. הלימודים מתאימים לעורכי דין, בעלי תואר ראשון בכלכלה, רואי חשבון, בעלי תואר ראשון במנהל עסקים אנליסטים ועוד. הלימודים מקנים כלים רבים לפתרון בעיות עתידיות ולהתמודדות עם מצבים במשק. למרות שלתואר ראשון נרשמים הרבה סטודנטים לתואר שני המספר יורד משמעותית ולכן מי שממשיך לתואר שני א ימצא תחרות רבה על משרות בתחום. תנאי הקבלה הם מאתגרים ולרוב נדרש ממוצע ציונים של מעל 80 בתואר הראשון וצינים גבוהים יותר בתחומי הכלכלה.