אנחנו חיים בעידן טכנולוגי שמאופיין בהפגזה של מידע ושל אינפורמציה שמתוכם יש לברור את המוץ מהתבן. מידע רב יכול רק לבלבל ולהסיח את הדעת, וכדי לברור אותו נדרשות מיומנויות מסוימות. מיומנויות אלה מעבדות את המידע ומנגישות אותו, כך שיועיל ויתרום. כל החוכמה היא לא למצוא מידע (אותו ניתן למצוא בשפע) אלא לברור אותו ולהתאימו בתכנים ובצורה לדרישות השונות. את המידע אנחנו שואבים מתוך מאגרי מידע שונים ויש צורך בעיבודו כדי שיענה על דרישות המשתמש.
הפקת מידע
הפקת מידע היא למעשה שימוש והוצאת מידע חשוב מתוך מסד נתונים. על מנת להפיק מידע נדרש תהליך עיבוד נתונים במסד, תהליך העיבוד מורכב מסינון, מיון חישוב ועריכה.
מהות הפקת מידע היא למעשה פילוח מידע לצרכים מסוימים לצורך שימושים שונים. תעשיית המידע עוסקת באיסוף ניתוח ועיבוד נתונים ושימושם לתעשיות וגופים שונים, על פי צרכים מפולחים.
מעט על קורס הפקת מידע בארגון
תחום הפקת מידע בארגון נגזר מתחום המידענות. העוסקים בתחום זה לומדים את המיומנות שתעזור להם להפוך מידע לנגיש על ידי עיבודו כגיליון אלקטרוני או עיבוד כטקסט שמופיע באינטרנט. תהליך זה נעשה לשם הפצה ודחיפת מידע כדי לעדכן חוקרים, מהנדסים ואנשי מקצוע שונים.
הפקת ודחיפת מידע
השימוש בבניית שאילתות ודוחות שמבוססים על נתוני טבלאות כדי לספק מענה על צורכי מידע שונים. תחום ניהול הידע חיוני לכל ארגון, ולצורך שימוש נכון בידע ונתונים נדרשות מיומנויות אותן יש לרכוש בקורס. כיום מקובל לתפוס את הידע כהון ארגוני, ולכן ארגון הידע ואף הפצתו תורמים ליצירת מידע חדש, שמוביל בסופו של דבר לעליית רווחי הארגון. תפקיד הפקת המידע בארגון הוא נכס חשוב ובלעדיו יתקשה ארגון לתפקד כיום. מי שמש במפקיד זה מעניק שירותים פונקציונאליים – הוא בונה מסד נתונים, מעדכן אותו, מפיק את המידע , מעדכן את הנתונים ומבצע שאילתות ועדכונים.