מפיק הוא המנצח על התזמורת בכל הרכב שהוא, או סולן – וסולל את דרכו של האמן המוסיקאי במישורים המרכזיים בדרכו. כשהיום ישנו בכל הפקה מוסיקלית מפיק המנצח עליה ושולט בכל התהליכים האמנותיים והעסקיים שקשורים בה, נדרש ידע מקצועי מעמיק ויסודי.
דרך היצירה ניתן להגיע למחוזות חדשים או מוכרים – מה שנקרא "מיין סטרים", ובכך שולט המפיק: מכתיבת הדרך או הרעיון המוסיקלי שבו ישתמשו, דרך פירוק לגורמים של סקיצה קיימת או יצירה מובנית, הקלטות, מיקסינג מאסטרינג, העמדת והפקת הופעות ועד לשיווק של החומר בפני הקהל שנבחר (נישה או קהל רחב למשל). על כן, נבנו תוכניות ללימודי הפקה אשר חושפות את הלומדים למושגי יסוד, כלים ותוכנות, שיטות פעולה וארגון חדר חזרות, טכניקות שונות ביצירת מוסיקה ווקאלית או אינסטרומנטאלית ועד לשיווק. ככל שהתוכנית תהיה מקיפה יותר, כן המפיקים לעתיד מקבלים כלים מקצועיים שישרתו אותם במהלך הקריירה בתחום.
למה ללמוד בקורס סאונד מקיף?
מדובר על היקף שעות נרחב שמאפשר היכרות עם כל יסודות התחום, לימוד ואימון וגם כניסה למסגרת אומנותית לאחר צבירת ניסיון ועבודות יישומיות יצירתיות בליווי מדריכים מנוסים מהתחום. אפשר ללמוד את התחום באופן עיוני בלבד, אולם כדי לצבור מקצוענות, יש צורך בניסיון מעשי רב ופרקטי עוד לפני שעובדים על הפרויקט הראשון בתשלום. תוך כדי הלימודים בקורס סאונד מקיף, בונים תיק עבודות מרשים ואיכותי שיורכב משלל הידע שהצטבר בקורס – כרטיס כניסה לעבודה בפרויקטים אפילו מעבר להצגת תעודת גמר בקורס הפקה.
|
|
בכל הפקה מוסיקלית מפיק המנצח עליה ושולט בכל התהליכים האמנותיים |
|
|
מה לומדים בקורס סאונד מקיף?
באמצעות הקורס נחשפים להיבטים שונים בעבודות ההפקה: תוכנות סאונד כמו למשל ProTools, היכרות עם ציוד אולפני, אקוסטיקה והעמדת הציוד באולפן, עבודה על מיומנויות שמיעה מוסיקלית כולל האזנה לתדרים שונים והבנתם, תורת הצליל, פיתוח מיומנויות מוסיקליות ועוד יסודות בתחום. בהמשך, יתמחו הלומדים בהקלטות אולפן, עיבוד מוסיקלי, מיקסינג מאסטרינג, סאונד והפקה, סינטזה, פרויקטים של יצירת סאונד לסרטים למשל, עבודה עם תוכנות פוסט פרודקשן וחיבור פסקולים, כתיבה והלחנת שירים ועוד נושאים לפי בחירת בית הספר.
איך להתקבל ללימודי קורס סאונד מקיף?
הצעדים הבסיסיים לקבלה ללימודי סאונד מקיף הם גיל מינימום – 18, מבחן עיוני לבדיקת הידע הבסיסי של המועמדים בתוכנות, מתמטיקה ואנגלית, ראיון אישי הכולל גם מבחן שמיעה מוסיקלית ומקצבים, שמיעה אבסולוטית, תיאוריה מוסיקלית. אם ישנו תיק עבודות קודם או ידע כל שהוא במוסיקה, רצוי להביא תיעוד או הקלטה לריאיון.