נגישות היא אחת מהיתרונות הברורים של הטכנולוגיה. כיום, בעידן דיגיטלי וממוחשב כולם יכולים לעבד תמונה על ידי שימוש בתוכנת הפוטושופ. האפשרות לעיבוד תמונה כבר לא שמורה למתי מעט בלבד. היום, הודות לקיומן של תוכנות כמו הפוטושופ או פיקאסה, כל צלם יכול לעבד תמונה מבלי לפנות לאנשי מקצוע, או לטרוח רבות בעצמו ולבזבז זמן יקר.
מעט על עיבוד תמונה
כמו שציינו, תחום עיבוד התמונה מתבסס על המחשב. המחשב מעבד תמונה בעזרת מניפולציות שונות שהוא עורך עליה. עיבוד התמונה מאפשר לשפר תמונות ולהוריד רעשים, להדגיש פרטים, לתקן צבעים ולשנות תמונות באיכות ירודה.
תכני לימוד בקורס עיבוד תמונה
בקורס עיבוד תמונה ילמדו המשתתפים איך יוצרים ומגיעים לתמונה אידיאלית, מהו ניהול צבע מקצועי בהקשר של צילום דיגיטלי, כיולים, דרכים לתקן ולנתח בעיות אופייניות במצלמות דיגיטליות, ערבול ערוצים ועבודה בכמה ערוצים בו זמנית, שינויי והוספת צבע מבלי לפגום בתאורה, תיקון גוני עור, העצמת פרטים ורעשים.
קהל היעד של הקורס
קורס עיבוד תמונה נועד בעיקר עבור צלמים מקצועיים, שעובדים מול משרדי פרסום, עיתונים ובתי דפוס. הקורס יאפשר להם להתמקצע בתחום עיבוד התמונה, וכך הם יחסכו זמן יקר. הקורס מהווה למעשה קיצור דרך משמעותי בביצוע פעולות שגרתיות, כך שהתוצאות יהיו מקצועיות והעבודה תהיה כרוכה בפחות מאמץ.
מונחים מתחום עיבוד התמונה
נתחיל בפיקסל שהוא יחידת מידע גרפית בסיסית, המתארת נקודה בתמונה. במצלמות הדיגיטליות המשובחות יותר, מספר הפיקסלים הוא רב. רזולוציה היא כושר ההפרדה, ניתן למדוד רזולוציה בדרכים שונות, ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, התמונה תהיה מפורטת יותר. פיקסליזציה היא תופעה המעידה על רזולוציה נמוכה. הג´יי פג הוא פורמט דחיסה גרפי בקבצי מחשב לדחיסת תמונות. בתחום האינטרנט והצילום הדיגיטלי מרבים להשתמש בפורמט זה.