היום יותר פשוט לעשות הסבה אקדמית לתחום אחר במקום ללמוד לכל התואר. היתרון בעבודה הסוציאלית הוא שיש בו תעסוקה רבה והיצע, תפקידים ענפים שיכולים להתאים גם לרקע הקודם ומגוונים ותרומה לקהילה .
בוגרי תארים ראשונים בפקולטות למדעי החברה ובשאר התחומים אשר נושאים עימם הרגשת מיצוי בתפקיד או רצון לפעול על פי אידיאלים כמו גם לתרום לחברה, מגששים את דרכם לכיוון מקצועות אחרים שניתן לעשות אליהם הסבה אקדמית. מוצעות כיום תוכניות רבות להסבה אקדמאית בתחום העבודה הסוציאלית, מכיוון שרמת המודעות בתרומה לקהילה נמצאת בתנופה, ונדרשת רמה גבוהה של מקצוענות כדי להוביל את החברה ואת שירותי הרווחה שבה למקומות טובים יותר. ההסבה לעולם העבודה הסוציאלית מקנה תעודת תואר ראשון בתחום, כשממנו ניתן להמשיך הלאה לתארים מתקדמים כמו סוציולוגיה קלינית או תואר שני בסוציולוגיה בהתמחות ממוקדת.
מהן מטרות ההסבה לעבודה סוציאלית?
באמצעות ההסבה לעבודה סוציאלית, גם מי שאין לו רקע מלא בתחום מדעי החברה או העבודה הסוציאלית יכול לרכוש מקצוע שיש בו נוכחות חשובה בחברה הנאורה והמתפתחת. באמצעות התואר בעבודה סוציאלית שמושג בלימודים אלו ניתן לטפל באוכלוסיות החלשות שבישראל, תוך השתלבות במערכות שונות, ממשלתיות, ציבוריות ופרטיות – במערכת החינוך, במערכת הבריאות, בבתי הסוהר ועוד.
|
|
ושאי הלימוד בהסבה לעבודה סוציאלית כוללים מבוא לפסיכולוגיה, החברה הישראלית, פסיכופתולוגיה, יסודות בעבודה הסוציאלית |
|
|
מה לומדים במסגרת הסבה לעבודה סוציאלית?
נושאי הלימוד בהסבה לעבודה סוציאלית כוללים מבוא לפסיכולוגיה, החברה הישראלית, פסיכופתולוגיה, יסודות בעבודה הסוציאלית, מבוא לרווחה החברתית, מבגרות לזקנה, סטייה חברתית, שיטות התערבות עם המשפחה ועם הפרט, גישות עדכניות בשיקום משפחה ופרט, המערכת המשפחתית, תהליכים אישיים והליכי חברות, מבוא לסוציולוגיה, הכרת המערכת הסוציאלית בישראל לצד מערכות שירות אחרות הקיימות במדינה, היבטים חוקיים של טיפול סוציאלי, אתיקה מקצועית. הלומדים יתנסו בעבודת שטח על פי רוב.
מהן אפשרויות התעסוקה לאחר הלימודים?
ישנם תפקידים לעובדים סוציאליים אשר מבוססים על פי תבנית מוגדרת מראש, וישנם תפקידים אשר מצריכים בניה מחדש של תפקיד על מנת לפתח את שירותי הרווחה ולעשות שימוש במכלול הכישורים של בוגר התוכנית – על פי ידע ותכונות אישיות. בין השאר, בוגרי התוכנית יוכלו להשתלב במתנ"סים, במוסדות לגמלאים, במעונות לאנשים קשי יום, נשים מוכות, צורכי סמים, במוסד לביטוח לאומי, בארגונים שונים המעניקים סיוע חברתי וקליטה – כמו גם קליטת עולים או שילוב של בעלי בעיות התנהגות או התפתחות במוסדות לימוד, בתחנות לייעוץ למסגרת המשפחתית או בפנימיות ועוד.